Főoldal

8. rész Pandora szelencéje

SaB 1x08.

Borul a bili. A hetedik rész kapott először olyan befejezést, amely szerintem még a legelvetemültebb rajongókat is a földre fektette. Legalábbis velem így volt, mikor Daphne megtalálta "Pandóra szelencéjét", és rászabadította a világra... Ennek a kibeszélőnek a tartalmát. Erkölcsi kérdések, értékrendek, időhúzások és olyan brutálisan erős zenei világ, amivel a Narancsvidék óta talán csak a One Tree Hill részei rendelkeznek.
Beszéljünk egy kicsit a szelencéről, mely Bay biológiai apjának gitártokja. A titok pedig az, hogy Regina már 1998 óta tudott a cseréről, de soha egy szóval sem említette ezt senkinek sem. Daphne ezzel nem is igazán tudott megbírkózni, sokkal inkább az alkoholba -és Wilkébe- folytotta bánatát. Kerülte az anyját, Emmettnél aludt, félt szembe nézni az igazsággal. Mint ahogy én is így tettem volna a helyében. Elég félelmetes, alig néhány héttel azután, hogy megtudod, hogy összecseréltek benneteket a születéseteknél, kiderül, hogy az anyád már több, mint tíz éve tud a dologról és soha egyetlen szóval sem említette. Ehhez képest mégis egy utópisztikus epizódot kaptunk, ahol Daphne megpróbálta ezt feldolgozni és elmerülni Wilke lenyűgöző sármjába. Persze, az egy külön vicc kategóriája, hogy ezek a csajok minden pasira rámásznak, akit megláttak, így azt hiszem már egyáltalán nem is maradt olyan korukbeli srác a sorozatban, amelyikükkel egyikük ne smárolt volna.

És ha már könnyedebb területek irányába tereltem a beszélgetést, akkor említsük meg, hogy Bay és Emmett kapcsolata tovább folytatódott - és Daphne elnyomott egy Vissza a jövőbe-poént. Bay rettentő sokat és gyorsan csacsog és Emmett számára ezt nehéz felfogni, Bay pedig képtelen a lassításra. Röviden így jellemezhetnénk, hogy a kapcsolatuk miért nem működhet soha sem. Meg persze ott van Emmett szobája is -ahol most jártunk először-, ami végig Daphne képeiből áll. Viszont ettől eltekintve én nagyon bírom a figurájának minden lazaságát, és ahogy árad belőle az a különleges megnyugtató erő, ami még az összezavarodott Bay-t is képes egy kicsit lecsillapítani. Legalább egy pillanatra.

Regina pedig kitálal, miután Kennishék a meghallgatáson szembesülnek az igazsággal, hogy Regina mióta tud a cseréről. Elmeséli az egész sztorit, hogy miért lépett le Daphne/Bay apja, hogyan tudta meg, és hogy miért nem szólt senkinek a cseréről. Igazából most azt mondom rá, hogy megható az egész úgy, ahogy van,, mármint a története, de ha a szoba bármelyik másik tagjának a bőrében lennék valószínűleg éppen ugyanúgy reagálnék, mint ők. Mert az a normális. Valahol azért engem is feldúlt a dolog, mert azért ez egy meglepő fordulat volt, ami azt támasztja alá, hogy senkiben sem bízhatunk, és senkit sem ismerhetünk eléggé. Vagy hogy a múltban rejlő titkaink az idővel egyre büdösebbé vállnak. Bármelyik is, a lényeg, hogy Regina döntése nem volt helyes, és igaza volt a lányának, ez csak számára volt a legjobb döntés. Önző cselekedet, ugyanakkor az elmúlt 3 évért mégsem tudom elítélni, és az is becsülendő, hogy talpra tudott állni és Daphnéval is csodálatos munkát végzett.

Toby az egyetlen, aki mintha mindenből kimaradt volna (mert valamit keresett a garázsban, de hogy mit...), és az egyetlen ebből kifolyólag, aki még nem utálja Reginát. Az előzetes alapján pedig a megbocsátás sem egyik részről a másikra fog következni, és mivel az lesz az utolsó előtti rész... Izgulok érte, na. Amit még nagyon szeretnék megemlíteni, hogy ennyire baromi jó zenei világú sorozat nagyon kevés van. A főkedvencek a nyitójelenet alattiak, Bay & Emmett a "parkban", no meg valahol a végefelé is volt egy kedvenc zenei betétem. Elképesztő, hogy mennyire más szinezetet tud adni egyes jeleneteknek. 88%

8. rész Pandora szelencéje
Írta: Lizzy Weiss & Becky Hartman Edwards
Rendezte: Elodie Keene

Folytatódik Bay és Emmett kapcsolata, de Bay túl sokat és túl gyorsan beszél, ami akadályokat jelentenek a fiúnak... Daphne Wilkével lógja el a napot, és össze is jönnek... Eljön a meghallgatás ideje, és Regina titkára is fény derül...
with
Austin Butler (Wilke)

Zene
---

Amerikai bemutató: 2011. 07. 25.Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék