Főoldal

DOLMÁNY & SCHNELL: TREZOR

Az előző rész tartalmából: Még 2010 végén lehetőségünk volt ellátogatni a Family Guy szinkronjának készítésére. Bepillantottunk a kulisszák mögé, beszéltünk a magyarhangokkal, le is fényképeztük őket, ők pedig tátott szájjal való bámulásra késztettek minket tehetségükkel. Abszolút kedves gárda, remek stáb áll a magyar verzió mögött, ami nem véletlenül napjaink egyik legjobb szinkronja.

Múlt keddi információ: A FAMILY GUY TELJES ELSŐ ÉVADA, 2 DVD-s kiszerelésben 2011. MÁRCIUS 16.-án JELENIK MEG AZ INTERCOM FORGALMAZÁSÁBAN!

És most élvezzék a Ráadást "2010 legjobb cikkéből":
Miután túléltek egy csomó évadot, elmentek Coloradoba Rupertért, bejárták Mort-tal Németország legnehezebb időszakát, utazgattak világok között most… Végre… Beragadnak… Egy… Trezorba! Az epizód, amelyre mindenki várt!

Péntek kora délután van, mi pedig a Villányi úton. Túl két résznyi Brianen és Stewien Dolmány Attila és Schnell Ádám frissen és üdén vágott bele a nagy kihívásba, ami a gyártási sorrendet tekintve nem kevesebb, mint a 150. jubileumi epizód! Kérem szépen, ez sokkal nagyobb dolog, mint hinnénk – még az animációsoknál is! Nagyon kevés sorozat éri meg az 50 részt, még kevesebb a 100-at, és aki ennél is többet az igazán szerencsés. Főleg, ha már egyszer meg is halt menet közben, de aztán feltámadt, új erőre kapott és uccu neki szálhatott a móka a tovább. Plusz a Family Guy egyik nagy előnye, hogy nincs olyan mostoha sorsa, mint a Simpson családnak, ami már minden stúdiót és rendezőt megjárt, holott tudjuk kinél lenne a legjobb helyen. De mit is akartam? Ja igen: A Family Guy ma ünnepli 150. epizódját!

Nem mintha eleve nem lenne óriási megtiszteltetés ott lenni egy Family Guy szinkronon, de egy ilyen speciális helyzetben még inkább szerencsésnek érzem magam. Azt kell tudni erről a részről, hogy csak Brian és Stewie szerepelnek benne – innen az epizód címe is „Brian & Stewie”-, méghozzá speciális helyzetben. Beszorulnak egy Trezorban. A szinkronstáb legyen szó színészről, de inkább rendezőről, hangmérnökről, gyártásvezetőről és egy mitugrász firkászról végig szakadtak a röhögéstől. Egyik undorítóbbnál undorítóbb poén követte a másikat és mi már szabályosan leestünk a székről. De persze a rész ennél sokkal többről szól. Ám az maradjon titok. Tessék elképzelni, mikor egyik poén nagyobbat üt mint a másik, és ezt többször is fel kell venni, mert valaki mindig elröhögi.

Végre nem kell a Pubiékkal meg a gyerekekkel dolgozni.” – hangzott el a nap első poénja, mikor a rendezőnő szembesítette a színészeket a rájuk váró különleges feladatokkal.

Nagyon nem vagyok könnyű helyzetben, mert bármit is mondanék, legyen szó poénról, félmomentumról… Tudjátok mit? Inkább utáljatok, minthogy spoilerek nélkül meséljek. Na szóval az történt, hogy mikor becsukódott a trezor ajtaja Stewie összecsinálta magát. De ez így nem maradhat. Jött az első poén, amit követett egy majdnem olyan undorító második. A harmadiknál már részegek voltak, de már előtte Dolmánynak volt egy olyan mondata, amitől mindenki röhögőgörcsöt kapott. Nem, mert vicces volt vagy ilyesmi –bár de, ez is közrejátszott-, hanem ahogy mondta. Félelmetes volt. És mindenki egyetértett ebben.

Ők egy nagy páros Stewie-val. Az ilyen különleges epizódokat nagyon szeretem.” – mondta el az epizód közbeni szünetben nekünk Schnell Ádám. Nagyon érdekes volt, hogy Dolmány Attila azonnal feltudott idézni néhány korábbi hasonló epizódot.

"Szeretem ezeket a részeket" - kezdett bele Dolmány Attila - "Ezek mindig különleges részek, és tulajdonképpen Brian és Stewie ketten tesznek ki egy rendes figurát, ezért is működik az ő párosuk ilyen jól. A paródikus részek is nagyon jók szoktak lenni. Például amikor a Star Wars-t parodizálják. Ott is nagyon jól osztottak szerepeket. A Family Guy azon kevés humorú sorozat közé tartozik, amiken nagyon jókat tudok nevetni én is."

A hangulat annyira rekeszizom fájdító volt, hogy a következő jelenet játszódott le: „Menjünk haza, ha lekeverted, küldd majd át nekem.” – szólt a szinkronrendezőnő a hangmérnöke felé. „Akkor meg kell csinálnom rendesen” – felelte a hangmérnöke, kirobbantva ezáltal egy ismét vicces szituációt, amit mondjuk hamar „vert” bentről az a mondat Stewie szájából, hogy „Van egy kis desszert is.”

Ami a lényeg, hogy ma este kapcsoljon mindenki a Comedy-re, mert a Family Guy idei bitang erős évadának talán a legjobb részével vár mindenkit a csatorna, nagyjából 21:10 környékén. Nézzétek meg, aztán gyertek vissza, hogy dumálhassunk még a részről! Family Guy 150. gyártási sorrendbeli rész, ma este!
Hozzászólások:
Oldalanként
Flanker 2011.01.25 21:44:16
Hát ez tényleg jó rész...:) mondjuk a legtöbb az, nem véletlenül kattant rá barátnőm is..:) Vele megnézzük a hétvégén, kíváncsi leszek neki hogy tetszik majd.

Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék