Főoldal

Pumák vs. Szinkron

Tegyük túl magunkat azon a sokkon, hogy ismét egy olyan sorozat kerül a hazai műsorok kínálatába, amiben a "Született" szó szerepel - statisztikák szerint ez a leggyakoribb a "Gyilkos" és a "Kaland" szavakat követően. Nos, ha ez megvolt, akkor még első körben süssük el azt a poént is, hogy ez a sitcom nevetésre született. Ez egyébként igaz is. És miután jól kikacaráztuk magunkat, orvos jóváhagyásával elvándoroltunk a Jász utcába, ahol már várt bennünket Derzsi Csilla és a Született szinglik stábja.


Ezzel pedig teljessé vált a 2009/10-es televíziós évad, ABC-féle sitcom szerdájának sikeres repertoárja magyarul. Nyár elején bemutatkozott a Modern család, ősszel kezdett A semmi közepén, és a FEM3 jóvoltából most már a Cougar town is fut a hazai képernyőkön. Természetesen ki mással is, mint Kiss Erikával a magyar verzió főszerepében? Courtney Cox legújabb sorozatában egymást követik a jobbnál jobb poénok, és fergeteges figurák csalnak mosolyt az arcunkra heti húsz percben. Egy igazán üde, egy kamerás helyzetkomikum.

 

A sorozat szlogenje az volt, hogy „A 40 az új 20” utalva az Amerikában egyre népszerűbbé váló „fajra”, azokra a 40 feletti nőkre, akik fiatal, huszonéves pasikra hajtanak. Persze csakis szórakozásból. Őket hívják Pumáknak. Ennek a gondolata volt az ami megfogta Bill Lawrence-t, a Dokik egykori kitalálóját, aki fogta néhány kedvenc színésznőjét és írt köréjük egy sziporkázó műsort. Akik viszont Dokik szintén várják az abszurditást azoknak csalódniuk kell. A Cougar town két lábbal jár a földön, de mégis könnyedén vesz az egészet

Reggel 9 környékén érkeztem meg a Masterfilm Digital 8-as műtermébe, ahol már javában dolgozott a Kiss Erika, Orosz Helga és Háda János féle triumvirátus az éppen aktuális poéngyártáson. A harmadiktól az ötödik részig készültek felvenni az anyagot Derzsi Csilla szinkronrendező irányítása alatt. A hangmérnöki székben Daróczi Végh Péter tartotta kordában az időnként elszabaduló hangsávokat. Kiss Erikát rögtön megérkezésünk pillanatában sikerült megzavarnunk, akin azzal a lendülettel fogott ki a "golfkocsi balesetben hal meg" című mondat. Mindenki nevetni kezdett. Majd ezt követően érkezett Jules és Andy között egy párbeszéd, melynek csattanója csak tovább borzolta a kedélyeket, mikor kiderült, hogy Ellie tud szájról olvasni. Andyt pedig csak az érdekelte egy másik jelenetben, hogy milyen lehet a Jules által ígért "igazi börtönélmény". Természetesen ismét óriási poénba torkollott a jelenet.

A nyögések után Háda János végzett is, mi pedig szóba elegyedtünk a két főszereplővel, Kiss Erikával és Orosz Helgával. Erikát azonnal a Courtney Cox-szal való viszonyáról faggattam: "Én szeretem őt. Az évek során összenőttünk. A legutóbbi munkáiból a Dirt-öt nagyon szerettem, és sajnálom, hogy még nem hozták be a maradék részeket." - majd áttértünk magára a sorozatra is. - "A karakterem jópofa, akárcsak maga a sorozat. Már csak azért is magaménak érzem a figurát, mert ez az én generációm, úgyhogy a problémáink azonosak." Nem mehettünk el szó nélkül Courtney legújabb projectje, a mindenki által várt Sikoly 4 mellett sem, amelyről megtudtuk, hogy Kiss Erika reméli, hogy újra ő bújhat majd a színésznő bőrébe hisz a második és harmadik részben másé volt e nemes feladat.

"Imádom. Ő a mellékszereplő vonalat erősíti, de ilyen kiegyenlítő szerepet tölt be a többiek között." - mondta el nekünk Orosz Helga a szerepéről, aki szintén nagyon élvezi a munkát. Derzsi Csillától megtudtuk, hogy azért Helga jutott az eszébe, mert már csak az arcuk alapján is nagyon hasonló kaliberűek. Továbbá azt is elárulta nekünk, hogy utánanézett mindenkinek, hogy korábban ki szinkronizálta, és igyekezett azokból a szóbajöhető lehetőségekből megalkotni ezt a remek castot. A megrendelő egyébként kért is javaslatot a szereposztásra, de például Háda Jánosra most osztották először Ian Gomez-t, és erre a rendezőnő is nagyon büszke. Majd jött egy jelenet, amire az volt a mikrofonok mögött állók reagálása, hogy "Ők humorral fogják  fel azt, amit mi véresen komolyan veszünk." Talán épp ezzel fogalmazták meg legtalálóbban a sorozat titkát.

A harmadik csaj is megérkezett a forgatásra. Busy Phillips-et a 2008-as A boldogító talán után ismét Hámori Eszter szinkronizálhatta, aki nem csak látszólag lubickolt a szerepében. "Ez egy nagyon szőke csaj, de imádnivaló. Csak úgy, mint az egész sorozat. Jól megirt dialógok, jól játszó színészek, és remek csapat készíti. Imádom a kissráccal közös jeleneteinket. Élvezem az ilyen munkát. Iszonyú szórakoztató." A stáb még a forgatások megkezdése előtt azon is elgondolkozott, hogy Busy egész véletlenül nem-e az, akit Eszter a Bűbájos boszikban is csinált, ám hamar kiderült, hogy nem. Laurie legemlékezetesebb megmozdulása ezen a napon az Ohio-s póló volt, amelyen az egész stáb újra és újra felnevetett a nap közben - elég csak azt megemlíteni, mikor Travis leragadt a két o-nál és Kiss Erika azt mondja, hogy "Travis, nézz lejjebb" a feljebb helyett-, valamint a Travisszel közös "flörtölgetései". "Ha ő 25 lesz, én még csak 32."

És miután a Laurie-nak szánt "Megint PMS-ed jött" poén is megszületett a művésznő végzett, így Jules egyedül maradt a nyolcas műteremben, ahol folytatták tovább vele a melót. A nap folyamán másodszor kerültek előnybe, így Jules nagy dilemmájának megoldására is várni kellett egy kicsit. A szünetben egy macskás naptár foglalta le a stábot, és felcsendültek a legjobb macskás sztorik, amiket valaha hallhat az ember. És ekkor megérkezett Bella Levente, aki Josh-t a fiatal, menő csávót szinkronizálta az elmúlt pár epizódban. Legnagyobb pechére Jules épp  szakítania készült vele, miután az elszúrta a "csak szex"-szabályt, de mivel még életében nem vitt véghez ily gazcselekedett maradt némi remény Levi számára. Ő pedig igyekezett kihasználni ezt, főleg akkor, amikor egynél is több mondat jutott neki egyszerre.

Lassacskán Kiss Erika is végzett a három epizódjával, így nehéz szívvel, de a stáb kénytelen volt elengedni a zseniális munkát végző színésznőt. A munka tovább folytatódott, hiszen a kapuban várt már Incze Ildikó is arra a néhány mondatára annak a nőnek a szerepében, aki az ő kiköpött amerikai mása. Telitalálat volt, és ahogy valaki fogalmazott egy régi-régi sorozatban, "Egyszerűen vitte a szerepét", még a polírozott Ferrarijával is. Bármennyire is csalfa nőszemély a figura Ildikó is élvezte a munkát, és kedveli is a karaktert. Majd érkezett Kajtár Róbert egy epizodista, hitelbróker szerepére, valamint a délután folyamán még Katona Peti is benézett egy kisgyerek két mondatos megszólalására. Újabb szünet következett ugyanis a statisztériának még se híre, se hamva nem volt. Aztán csak összejött annyi ember, amennyi kellett és lehetett is villámsebességben felvenni azt a pár mondatot, ami rájuk leselkedett.

Ismét sikerült előnybe kerülni, amire rátett még egy lapáttal, hogy Zámbori Soma is késett egy keveset. Bejött, elvégezte a dolgát, jól szórakozott rajta a stáb, és még énekelni is maradt ideje. Egészen fantasztikus volt. Soma szerint is jópofa a sorozat, vicces és élvezi is csinálni ezt a szerepet, de ő is arra vár, mint mindenki a hazai verzió stábjából, hogy "Na de mikor jönnek már össze?". Valószínűleg még kicsit korai erre várni, de abban a nagyon sokadik évadban, amikor Laurie és Travis is hancúroznak egyet remélhetőleg erre is sor kerül majd. A nézettség alapján viszont simán van esély rá, hogy még tényleg meg fogjuk érni.

Fél órás késéssel esett be Berkes Bence, akire először azt hittem, hogy meghívták a tiszteletemre Dan Byrd-öt is, de aztán kiderült, hogy Bence és Dan külsőleg is nagyon hasonlítanak. Innentől nem volt nehéz elfogadni a párosítást, akik csuklóból rázták ki a rájuk leselkedő poéndömpinget. Travis érdekes figura, de ezzel gondolom már mindenki szembesült a sorozatból is. Bence pedig sokat iszik két mondat között, talán ez a legfontosabb belsős infó róla. Majd nagyjából 1 órával a betervezett után érkezett meg Epres Attila színművész, miután végzett a próbájával a színházban. Azt kell mondjam félelmeteset alakított, mintha egy új generációs Hank Moody-t látna az ember ebben a felnőtt testbe szorult gyerekkel. Aki csak úgy mellesleg bizonyította apai rátermettségét is.

Akárki akármit mond engem meggyőztek. Fél 5 után boldogan távoztam a Jász utcából, tudván, hogy remek hozzáértő kezekben van a sitcom szinkronja, és egy nagyon lelkes csapat dolgozik azon, hogy a poénok elnyerjék méltó helyüket, mint heti vendégek az otthonunkban. Élmény volt ezeket a kiváló színészeket munka közben látni. És ismét bebizonyosodott egy nagy igazság: Egy sitcom hangolásán mindenki megszakad a röhögéstől. Remélhetőleg ezt a nézők is érezni fogják.

 

A Született szinglik vasárnap esténként várják közönségüket a FEM3 műsorán.Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék