Főoldal

Véresen az igazi - 3. rész

A múlt héten történt:
Czvetkó Sándor lihegett Sam bőrében, Mezei Kitty karakterével történt valami, Pálfi Katalin lefeküdt Jasonnel, Katona Zoltán letartoztatta Samet, Kerekes József részegen egy orgiára keveredett, Szabó Zselyke visszatért, Haumann Máté csatlakozott, Bertalan Ági dúdolt, Lux Ádám lecsapta Kisfalvi Krisztina karakterét egy plazma tévével. Dolmány Attila előkapta sátáni vihogását, és Tóth G. Zoltán felolvasta a magyarhangokat.
Nemes-Takách Kata elakarta veszteni a szüzességét, Crespo Rodi merényletre készült, Vass Gábort megölték, Baráth István megmérgezte a vérét, Seder Gábor ádáz gonosz lett, Szabó Máté csak úgy lubickál a szerepében.


Most pedig lássuk a folytatást...

Figyelem! A most következő eseményeket nem ajánljunk 16 évnél fiatalabb Olvasóink számára, ugyanis vérfagyasztó vámpír történetek részeseivé tesszük hű, felnőtt olvasóinkat. Készen álltok a Bon Temps-i kalandokra?

Hangolni és Élni hagyni

True Blood, második évad, hetedik-nyolcadik rész, második hangolási nap. A stáb már kezd fáradni, erre utal a sok-sok poén, amit időnként sikerült elsütni, és néhány színész is fáradtabban veti bele magát a szóló részeibe. Jóval kevesebben is fordultak meg ezen a verőfényes, esőáztatta napon a négyes stúdió falai között. Viszont ne felejtsük el, hogy mindenki, amikor a mikrofon elé kerül, megtelik lelkesedéssel és élettel. Így pedig a szereplők a saját nyelvünkön csábítanak bele az újabb 12 részes vámpír kalandba.

Ez is fakultatív, hiszen a forgatás fél 1-kor kezdődött a tömeghangok felvételével. Ez kevesebb, mint egy órán át tartott. Akadtak olyanok, amiket többször kellett felvenni, illetve olyan színésznő is, aki ki-be mászkált a forgatás alatt, arról nem is beszélve, hogy valaki még a földön is aludt. De türelem, mindenki sorra került.

Majd egy röpke szusszanás után érkezett a stúdióba Major Melinda, aki számomra egy az egyben Arlene volt. Külsőre teljesen hasonlít a színésznőjére, gyönyörű és nagyon kellemes hangját pár perc alatt villámgyorsan megcsillogtatta. Bár ő sem nagyon tudja mi történik a sorozatban, vagy a figurájával, mivel Arlene nem szerepel kimondottan sokat, de nagyon kedveli a figuráját.

Őt váltotta a hihetetlen pörgős szájú, őrülten humoros Seszták Szabolcs, aki a személyiségével teljesen ellentétes figurát kapott. Én arra számítottam – a hírnevéből kiindulva-, hogy bejön, elkezd poénkodni, és hátborzongatóan odateszi magát. Na most ez történt, úgy szó szerint, de mégis mindezt élőben látni hatalmas élmény volt. Szavakba sem tudom önteni, hogy milyen ez a srác munka közben. Az egy dolog, hogy én kint könnyesre röhögtem magam, míg ő olyan rémisztően gonosz fővámpír volt, hogy kirázza tőle a nézőt a hideg… Meglátjátok, mind meglátjátok! Mellesleg szemtelenül fiatalnak is látszik.

Több száz éved volt fejlődni, javítani és bakizni.” – mondta Seszti, mikor Náray Erika karakterét oktatta ki. „Minden stábnak máshogy kell megfelelni.” – mondta ezt, mikor épp olyan utasítást kapott a rendezőtől, amit a másik produkcióban máshogy kértek. Miután megfelelt ennek a csapatnak Sesztinek mennie kellett, ugyanis épp aznap lett a lánya 4 éves. Boldog születésnapot neki így utólag is.

Milyen sápadt ez a vámpír” – szólta el magát fáradtan az egyik betévedő stábtag. A fáradtság az estéhez közeledve egyre inkább rányomta a bélyegét a hangulatra. Aztán mikor sokadjára is előkerült az „Öltönyös köcsög.” már mindenki inkább a humort kezdte el keresni a forgatásban.

Aztán stúdiócsere következett. Átmentünk az apró kettes stúdióba, ahová megérkezett a soron következő színész is. Ez pedig nem volt más, mint Kovács Patrícia, akit bevetés előtt kaptunk el pár szóra. „Nagyon jó színésznőnek tartom Anna Paquin-t, Sookie pedig nagyon érdekes személyiség, nagyon vad, közben nőies és igazságkereső lány. Én bírom ezt a párost.”
Megkérdeztük tőle azt is, hogy mennyire jön be neki az efféle széria. „Ez nem annyira az én világom, én inkább a reálisabb filmeket szeretem.” – majd a gondolatmenethez hozzá tette, hogy - „Ez a második évad nagyon véres lett, sokkal durvább, mint az előző.”

Állítólag megdugtam egy fát.” – hagyta el az Enterprise dokijának száját. Civilben őt úgy hívják, hogy John Bilingsley, és magyarul pedig Faragó András. Összesen volt két tekercse. De hát szerencsénkre, és talán az ő pechére, jól megszokott párosokat, nagy rajongótáborral nem illik felrúgni. Az már egy más kérdés, hogy két színházi próba között nézett be, hogy felmondja a részét.

Náray Erika elfelejtette, hogy bekéne néznie leszinkronizálni egy vámpírt, akire nagyon hasonlít. Miután hazavitte a lányát azonnal rohant a stúdióba, és némi színpadi diskurálás után befáradt Patrícia után a mikrofon mögé. „Dombon ülő vadászkutya legyek, ha értem.” – mondta nevetve Náray Erika miután kijött a stúdióból.

Sokáig kétséges volt, hogy vajon beér-e időben Boros Zoltán, ugyanis a kocsijával sikerült lerobbannia. Aztán az autómentőktől kapott egy csere járművet, amivel befáradt az SDI-hoz, hogy megszólaltassa a meleg Lafayette-et. Őszintén megmondom, hogy erre már nagyon kíváncsi voltam, ugyanis zseniálisan hozta a figurát. Az már egy más kérdés, hogy milyen gyorsan letudta a napi betevőjét. Kifelé menet elkaptuk néhány szóra, de csak szűkszavúan nyilatkozott.
 
Könnyen megtaláltam a hangom hozzá.” – majd hozzátette Boros Zoltán, hogy kedveli ezt a szerepet. „Jópofa, mókás figura.”
A nap utolsó színésze Dévai Balázs volt, akinek szinkronmunkái közül a kedvenc szerepe a Harcosok klubjában volt. Ő volt Eric, a „bozsópeti-külsejű” vámpír. Neki kölcsönzi immáron második évada az orgánumát. Nekem ez a páros nagy kedvencem, mert bejön Dévai vámpír hangja. Jól ráérzett a figurára, mégha időnként kissé nehezen is ment, és vizet is kellett bevinni neki.

Patríciának és Balázsnak voltak közös jeleneteik, ugyanis a templomban együtt bolyonganak. De a színészek szerint a két figura egyre közelebb kerülhet majd egymáshoz, legalábbis a jelenlegi jelek mind erre utalnak. Patrícia végzett, úgyhogy Balázson volt a sor, hogy előkapja a gonosz vámpírhangját.

Eléggé vicces figura egy vámpírhoz képest.” – kezdte a színész a karakteréről való mesélést. – „Én főleg a humorát vélem felfedezni benne, és azt bírom. Vannak különös érzései, most például, amikor kicsordult a szeméből a vérszínű könny, ami különös. Mindig úgy csinál, mintha nem lennének érzelmei, nem tudom, hogy szerelmes-e Sookie-ba, vagy kötődik-e hozzá, vagy a vámpítesóihoz van-e valami érzelmi viszonya, ezt nem tudom.”

Látsz valami különbséget a két évad között – hagyta el tudosító-riporterünk száját ez a kérdés, amire Dévai Balázs nevetve válaszolt. - „A haj az mindenképpen. A sminkosztály megváltozott.” – majd komolyra fordította a szót. – „Előtérbe került Eric, mert ő a háttérben volt a korábbi évadban. Horrorisztukusabb sokkal ez az évad, de a humora is megmaradt.”

Ezzel pedig elkészült mind a két, az év végén adásba kerülő rész is. Úgyhogy nincs mit tenni, két nap után ott kell hagyni a szinkronstúdió vámpíroktól, és szívpörköltektől cseppet sem mentes világát. Aztán csak remélni kell, hogy kifelé nem futunk vámpírba. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy már sötét van, úgyhogy elő kell vennem a karómat, mert az ezüsttöltényes pisztolyom épp nincs nálam.

Sookie-val, vámpír Bill-lel, és a többiekkel találkozhatunk az HBO műsorán, minden kedden este 10 órai kezdéssel. Le ne maradjatok a még brutálisabb, még izgalmasabb, még több vámpírral és gonosszal teli második évadról! Nagy durr lesz! És jövőre folytatódik a kaland…


Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék