Főoldal

Díjszezon

Kiosztották az idei Grammy-díjakat, úgyhogy azt hiszem ideje megállnunk egy pillanatra a zene nagyjai mellett. Mutatunk néhány előadást is a show-ból és eláruljuk kik lettek az év legnagyobb királyai. Persze mindezt zenei körökben tesszük a MyGuitaron.


"Meglepetésként" söpört át az embereken, hogy Ben Affleck rendezői jelölés nélkül is eltudta hozni a legjobb filmnek járó díjat. Ellenben a kiszámíthatóság könnyes mezejéről vágtázott be Daniel Day Lewis, aki elnökhöz méltón díjazásban is részesült. Hasonlóképp ért véget az este Adele és a Pixar számára is.


Én még mindig nem tudom komolyan venni az "Oscar előszobájaként" emlegetett díjkiosztót, de mivel sokakat érdekel, így nem mehetünk el említése mellett. Mint a legtöbb díjkiosztón így a meglepetések ezt is elkerülték, és aki szeret fogadni az minden bizonnyal nagyot kaszálhatott a papírformás győzelmekkel.


Különösebb meglepetés azt hiszem az idei Emmy-gálán sem történt. 23 díjjal az HBO diadalmaskodott a csatornák csatájában megelőzve a CBS-t (16) és a PBS-t (12). Ami meglepő volt, hogy a netwörkök közül az ABC 9, az NBC 5, a FOX pedig csupán 2 díjat vihetett haza ezen az estén. A legtöbb díjjal a főkategóriákban a Trónok harca, illetve a Homeland térhetett haza, de azért ott loholt a nyomukban a Hatfields & McCoys is valamint a Modern család. A Gengszterkorzó 4 díjjal járult hozzá a csatorna sikereihez - akár csak a Saturday Night Live, bár azt hiszem ez egy jóval beszédesebb adat az NBC teljesítményéről. A komédiák között a második legtöbb díjat - szám szerint hármat- a Két pasi gárdája ért el Ashton Kutcher főszereplésével.


Kihírdették az idei évad Emmy-jelöltjeit. Nagyon izgalmas a mezőny (muhaha), de azért a sok-sok papírforma mellett akad néhány meglepetés is. Öröm látni a legjobb mellékszereplő színészek és színésznők kategóriájában a szinte csak Modern családos mezőnyt, de arra azért kíváncsi lennék, hogy milyen logika alapján kapta Schmidt a New Girl-ből a jelölést Zoey mellett. A legjobb reality showk mezőnyébe idén a Voice az új belépő, ami nagy népszerűségnek örvend világszerte, de győzelme még mindig a meglepő kategóriába esne.


Éjszaka Ricky Gervais vezetésével kiosztották a 2012-es Golden Globe-díjakat. A sok maszlag helyett azonban lássuk kik is lettek azok, akik végül hazavihették ezt a gyönyörű szobrocskát, amit a szaksajtó előszeretetettel nevez a "tévés Oscar"-nak, miközben egyetlen díjat odaítélő sem néz sorozatokat. Legalábbis erre utal egy nehány meglepő győzelem.


Éjszaka kiosztották a 2011-es Emmy-díjakat. A showt mi nem láttuk, hiszen rohadtul nem érdekelnek minket az efféle díjátadók, meg amúgy is elnézve a díjazottakat jobb is, hogy kihagytuk a dolgot. A szokásos papírforma tarolást nyújtotta a show, ezek után kit érdekel, hogy Jane Lynch mennyire jó házigazda lehetett?


... ja nem, elnézést. A jelölést kapja:


Sokan a filmszakma csúcsának tartják az Oscar-díjakat. Nos én közel sem, főleg azért, mert a show maga halál unalmas, a díjazottak pedig könnyedén kiszámíthatóak. De a Pixar díjainak mindig könnyebben örül az ember!


Néhány perce ért véget a 2010-es Emmy-díjátadó gála, ahol ismét csak sok volt a papírforma, de az újoncok is szépen kaszáltak. Az HBO-nak idén 11 díj jutott (ebből 8 csak a Pacifickért), és a Modern család is 3 jelölést tudott díjra váltani. Lássuk a részleteket.

Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék