Főoldal

eXkluzív

A VIASAT6 egyik új sikersorozata az amerikai TNT-ről érkezett The Last Ship, ami itthon Az utolsó remény címen fut, a magyar változat pedig Aprics László szinkronrendező és Policza Imre hangmérnök értő kezei alatt készül kiváló színművészek közreműködésével. A Viasat és az SDI munkatársainak köszönhetően pedig mi is belenézhettünk a sorozat munkálataiba.


Bár S.Ö.R. helyett egy limonádéra ültünk le Kálid Artúrral, így is G.Ö.R.CS. nélkül, szeretettel és lelkesedéssel beszélt pályája kezdetéről, színházi és szinkronszerepeiről és a két legendás előadásról.


Szeretet. Lelkesedés. Kitartás. Úgy érzem, ezek azok a szavak, amelyek legelőször eszembe jutnak, ha erre a szinkronra gondolok. Bevallom, nem mindennapi élmény volt rajongóként ott lenni. Mert ugye elsősorban ide csak úgy lehet menni. Én az ajtó fölé képzeltem egy olyan táblát, amin ez a felirat állt: „Ki itt belépsz, ajánlom, hogy rajongó légy, különben dühbe jövünk”. El sem akartam jönni a Balog Mixből, annyira belopta magát a szívembe az a hely. Ráadásul olyan jól éreztem magam, mint még szinkronon soha!
Azt hiszem ennél szebb karácsonyi ajándékról sem én, sem pedig Nyájas Olvasóim nem álmodozhatnak. De azért ott lenni mégiscsak jobb volt.


Hallhattuk már vámpírként a True Bloodban, uralkodóként a Trónok harcában, az ország kedvenc karácsonyi filmjének egyik karaktereként és az utóbbi évek egyik legjobb filmszinkronjában. Emellett ő a Hegedűs a háztetőn Tevjéje és a Mary Poppins Mr. Banks-je is. Dunai Tamás örömmel mesélt legemlékezetesebb szerepeiről, pályafutásáról és sok minden másról is.


A Filmgyárban beszéltünk meg találkozót. Életemben először léphettem be ide, és amíg várakoztam, ámultam a Mafilm falain lévő képeken, és egy kicsit magamba szívtam azt a világot, amiért élek. Egy olyan színészre vártam a Mafilm Audio Kft. folyosóin, akit minden szempontból tisztelek és imádok. Kitűnő évfolyamon végzett a Színművészetin, de csak jóval később vált azzá, akit ma ismerünk. A színház a mindene, de a szinkron világa is közel áll hozzá. Király Attila közvetlenül és kedvesen, de nem kertelve felelt kérdéseimre.


Többek között Jászai Mari-díjas és a József Attila színház társulatának örökös tagja. Generációk nőttek fel alakításain, előadásait több százszor játszották óriási sikerrel. Jelenleg a József Attila Színház mellett a Játékszínben és a Kamaraszínházban is szerepel, havonta átlagosan 21 estét tölt színpadon.


Elek Ferenc teljes mértékben olyan, amilyennek a kedvenc szinkron szerepei alapján elképzeli őt az ember: Mosolygós, kedves és nagyon barátságos. Jól érezte magát az idei POSzT-on, szeret is Pécsen lenni, hiszen jövet-menet ismerősökbe botlik. Ezt bizonyítja az a tény is, hogy a szálloda és a színház közti alig 50 métert közel két óra alatt sikerült megtennie, mert szinte minden lépésénél ismerősökbe botlott. De megérte rá várni a XI. POSzT utolsó előtti napjának délutánján, az ő előadásuk előtt.


Fekete Ernő Tiborral még júniusban a POSzT utolsó napján beszélgettünk, A Mizantróp két előadása között. Minden tiszteletem neki, amiért rendelkezésünkre állt a rövid pihenő alatt. Még mielőtt rátérek a beszélgetésre, muszáj elmesélnem egy vicces anekdotát. Nyílik a liftajtó, Elek Ferenc lép ki rajta, majd odaszól nekünk: „Ő a legjobb Robert Downey Jr.!”. Ezzel nehéz lenne vitába szállni.


Hevér Gábort a szakmai zsűri idén a legjobb epizódszereplőnek választotta több darabban nyújtott alakítása miatt. Egy kicsit ennek apropóján is beszélgettünk vele a POSzT záró gálája előtt a színházban, ahol szóba került a színház és a szinkron, hogy milyen nehézségekkel kell szembe néznie manapság egy elfoglalt színésznek, és azt is megtudtam, hogy az Eredetet –mely a tavalyi év egyik legsikeresebb filmje- még nem látta.


A Pesti Magyar Színházban, A kaméliás hölgy előadása előtt találkoztam Végh Péterrel. Öltözőjébe lépve először az jutott eszembe, hogy ráférne a felújítás. Miután a színművésztől megtudtam, hogy korábban Bessenyei Ferenc, Sinkovits Imre és Szakácsi Sándor is ezt a helyiséget használta, megilletődve ültem le a kissé kopottas székre. Végh Péter szívesen mesélt színházról, szinkronról, tanításról és szabadidős tevékenységeiről is.


Egy dolog biztos: Nem mindennap jutunk el díjátadóra. Pláne nem élőben, ahol a helyszínről izgulhatjuk végig az egész eseményt. Kár, hogy több volt az ismeretlen ebben az egyenletben, mint az ismerős. Ez a millióból az egy alkalom jött nekem össze 2011. december 17-én péntek este (mit este, éjszaka!). azt előre sejtettem, hogy nem semmi éjszakának nézünk elébe, de ami utána következett, az minden elvárásom felülmúlta. Exkluzív beszámoló következik a színfalak mögül!


Egy napsütéses szombat délutánon találkoztunk Tahi Tóth Lászlóval a Vígszínházbeli öltözőjében. A művész úr mosolyogva fogadott minket, és rögtön Sherlock Holmesról kezdett el mesélni, pontosabban a magyar fan-klubról akikkel nemrég találkozott, és közülük Adriennek köszönheti a készülő weboldalát. Az Othello tévéfelvétele előtt szívesen beszélt nekünk színházról, szinkronról és számos emlékezetes szerepéről.


Az előző rész tartalmából: Még 2010 végén lehetőségünk volt ellátogatni a Family Guy szinkronjának készítésére. Bepillantottunk a kulisszák mögé, beszéltünk a magyarhangokkal, le is fényképeztük őket, ők pedig tátott szájjal való bámulásra késztettek minket tehetségükkel. Abszolút kedves gárda, remek stáb áll a magyar verzió mögött, ami nem véletlenül napjaink egyik legjobb szinkronja.

Múlt keddi információ: A FAMILY GUY TELJES ELSŐ ÉVADA, 2 DVD-s kiszerelésben 2011. MÁRCIUS 16.-án JELENIK MEG AZ INTERCOM FORGALMAZÁSÁBAN!

És most élvezzék a Ráadást "2010 legjobb cikkéből":


Imádom Hawaii-t. Mondjuk még sosem jártam ott. De ez is az olyan dolgok közé tartozik, amit nem kell kipróbálnod ahhoz, hogy tudd, imádod. Kis országban élünk, nincs is tengerpartunk. Ellenben a Jász utcában megteremtették azt a kis idillt, aminek tiszteletére egész délután mindenki hula–t rázott. Irány a budapesti Hawaii! A jelszó: 5-O.


Tegyük túl magunkat azon a sokkon, hogy ismét egy olyan sorozat kerül a hazai műsorok kínálatába, amiben a "Született" szó szerepel - statisztikák szerint ez a leggyakoribb a "Gyilkos" és a "Kaland" szavakat követően. Nos, ha ez megvolt, akkor még első körben süssük el azt a poént is, hogy ez a sitcom nevetésre született. Ez egyébként igaz is. És miután jól kikacaráztuk magunkat, orvos jóváhagyásával elvándoroltunk a Jász utcába, ahol már várt bennünket Derzsi Csilla és a Született szinglik stábja.

A szinkron szerelmese: "Akár síoktató is lenne"

Grófként ismertük meg, majd alaszkai hófedte tájainál orvoskodott. Azóta eltelt majdnem két évtized, ma már négy diplomával a háta mögött irányítja az ország egyik legsikeresebb szinkronstúdióját. Ő az az ember, aki hihetetlenül közvetlen, segítőkész és nem riad vissza a spontán nagy ötletektől sem. Hölgyeim és Uraim, engedjék meg, hogy közelebb hozzam Önökhöz ezt az embert.

Ott jártunkkor két roppant izgalmas NCIS: LA résznek készült épp a szinkronja. Röviden ezekről a részekről csak annyit mondanék, hogy a hetedik rész ma kerül adásba (mi március közepe tájékán jártunk ott), melyben egy régi (számukra) ismerős bukkan fel a múltból, hogy közösen megoldjanak egy ügyet.

Múlt hétfőn tűzte műsorára az RTL Klub a népszerű J.J.Abrams sorozat folytatását. Rövid exkluzív interjú következik a Rejtély (Fringe) című széria egyik legkedveltebb és legnépszerűbb (magyar)hangjával, Seszták Szabolccsal, akit többek között Joshua Jacksonnal való viszonyáról és a második évadbeli különbségekről faggattunk.

Mégegyszer, nagyon szépen köszönjünk Szabinak a gyors válaszokat.


Hölgyeim és Uraim... ismét egy büszkeségi darab, ami nem szenvedett balítéletet. Röviden a Jóbarátok, a Megőrülök érted és a Férjek gyöngye mellett volt még egy sitcom az "aranytizedben". Nos, ennek most készülnek az utolsó részeinek a szinkronjai, és novemberi ott jártunkkor is keményen dolgoztak azon, hogy minél jobb legyen a nézők elé kerülő végtermék. Jó szórakozást!

Szeretjük az HBO-t. Egyrészt, mert ők nem TV. Másrészt pedig olyan jófejek, mint senki más a hazai palettán. Megengedték nekünk, hogy ellátogassunk abba a műhelybe, ahol a csodakoktélt keverik, azaz magyarosítják számunkra az egyik legnépszerűbb sorozatukat.

Arról, hogy mi történt abban a másfél napban, a következő pár hétben fogunk beszámolni, minden alkalommal, kedden, és délután 4 óra magasságában várhatjátok az újabb részleteket. Ígérjük, minden igényt kielégítünk, és nem cenzúrázzuk a véres részeket sem. Készen álltok hát, hogy belépjetek, a True Blood véresen izgalmas világának színfalai mögé?

Előre szólunk, kizárólag 16 éven felülieknek! VIGYÁZZ! SPOILER-VESZÉLYES ÖVEZET KÖVETKEZIK!


A múlt héten történt:
Czvetkó Sándor lihegett Sam bőrében, Mezei Kitty karakterével történt valami, Pálfi Katalin lefeküdt Jasonnel, Katona Zoltán letartoztatta Samet, Kerekes József részegen egy orgiára keveredett, Szabó Zselyke visszatért, Haumann Máté csatlakozott, Bertalan Ági dúdolt, Lux Ádám lecsapta Kisfalvi Krisztina karakterét egy plazma tévével. Dolmány Attila előkapta sátáni vihogását, és Tóth G. Zoltán felolvasta a magyarhangokat.

A múlt héten történt:
Czvetkó Sándor lihegett Sam bőrében, Mezei Kitty karakterével történt valami, Pálfi Katalin lefeküdt Jasonnel, Katona Zoltán letartoztatta Samet, Kerekes József részegen egy orgiára keveredett, Szabó Zselyke visszatért, Haumann Máté csatlakozott, Bertalan Ági dúdolt, Lux Ádám lecsapta Kisfalvi Krisztina karakterét egy plazma tévével. Dolmány Attila előkapta sátáni vihogását, és Tóth G. Zoltán felolvasta a magyarhangokat.
Nemes-Takách Kata elakarta veszteni a szüzességét, Crespo Rodi merényletre készült, Vass Gábort megölték, Baráth István megmérgezte a vérét, Seder Gábor ádáz gonosz lett, Szabó Máté csak úgy lubickál a szerepében.

Noha exkluízv az anyag, már több helyen olvasható volt. És mivel mi büszke jó magyar emberek vagyunk rá, ezért itt is leközöljük. Ugyanazt, mint amit itt is olvashattok a magyarszinkron.hu oldalán.


Az HBO-nak köszönhetően pénteken premier előtti vetítésen nézhettük meg a Boardwalk Empire – Gengszterkorzó első két epizódját, melyre ráadásul meghívott vendégként Aprics László szinkronrendező, valamint a sorozat két főszereplőjének magyar hangja, Végh Péter és Orosz Ákos is ellátogattak, és az első rész előtt válaszoltak néhány kérdésre.


Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék