A Hónap Hangja 2009 márciusában:

HAÁS VANDER PÉTER

670 szavazat érkezett a "Legszimpatikusabb Gyilkos" Hang kategória jelöltjeire márciusban. A győztes a Dexter című sorozat főhőse Haás Vander Péter lett 245 vokssal.

A művészt egy jelképes ajándékcsomaggal a Masterfilm stúdiójában leptem meg. Az ajándékok között volt a sorozat alapját adó történetek egyik könyv változata is. Hornyák Mihály szinkronrendezővel, és Horváth G. Zoltán hangmérnökkel - a Dexter alkotóival - egy elég hosszú szappanopera felvételein dolgoztak, amikor a műterembe léptem.
- Köszönöm a honlap látogatóinak szavazatát - fogadta a hírt a - március 15-én Jászai-díjjal kitüntetett - kiváló színész. Szeretem szinkronizálni a sorozatot. Izgalmas a történet, jó a karakter. Külön érdekesség a rengeteg narráció, amelyek külön izgalmassá teszik Dexter figuráját.
Ezzel értett egyet a rendező is, aki elmondta, hogy kihívás volt a hangok kiválasztása.
- Több jelöltem is volt Dexterre, de a film narrációs szerkezete, a belső- és külsőhangok közötti ellentmondások miatt választottam Pétert. Tudtam róla, hogy a színész előző sorozatbeli munkájában teljesen eltérő hangokon szólalt meg, de úgy éreztem, hogy most ő lenne a legjobb választás.

Mivel az USA-ban most vetítik a 4. évadot, és a készítők zöld utat kaptak az 5-re is, így bízhatunk abban, hogy még hosszú ideig élvezhetjük kedvenc sorozatgyilkosunk történetét, és a hozzá kötődő zseniális szinkront.