Downton Abbey

Többszáz millió ember kedvence a sorozat, amely 2013 óta látható hazánkban.Megkérdeztük a főszereplők magyarhangjait arról, hogy nekik mi a véleményük a történetről!

A sorozat szinkronrendezője: Kiss Virág

Ő a sorozat szinkronrendezője. Számos filmben, sorozatban hallhatjuk a hangját, évek óta dolgozik csatorna hangként is  A legfiatalabb testvér megszólalása mellett az ő érdemes a kimunkált, alapos szinkron is.

A sorozat „gazdái”, a ház irányítói: Rosta Sándor-Kovács Nóra

Két igazi nemes, egyikük vérbeli angol, a másik született amerikai. A mit lehet különbözik bennük, mégis az egymás iránt érzet szeretet sok problémán átlendíti őket.

Megszólaltatóik a hazai szinkron szakma legjobbjai közé tartoznak. Rosta Sándor és Kovács Nóra összeszokott párosként funkcionál a mikrofon előtt, és saját tehetségükkel rengeteget tesznek hozzá a kiváló minőségű sorozat hazai sikeréhez

A sorozat legszimpatikusabb szerelmespárja: Kassai Károly-Urbán Andrea

Két ember, akik nem gazdagok, nem híresek, mégis többen örülnek az ő szerelmüknek, mint a híres, szép és gazdag párosoknak.Egy lakáj és szobalány története, akik háborún és betegségeken túl, a halálos ítéletet kimondó bírósági ítélet árnyékában is kitartanak egymás mellett. Úgy hangzik, mint egy latin-amerikai szappanopera, pedig egy ízig-vérig angol sorozatról van szó. A filmen látható két színészhez csatlakozott két igen kiváló magyar művész is, akik hangjukkal emelik az alakítások fényét.

Kárpáti Levente

Sir Richard nagy reményekkel érkezik a kastélyba, és egy ideig úgy tűnik, hogy sikerrel fog járni. Azonban viselkedése, a dolgokhoz való állása miatt az egyébként is összetartó család nem fogadja be maga közé, így vereséget szenvedve távozik Downtonból és a történetből. A középosztályból, saját erejéből felkapaszkodott újságtulajdonos alakja kemény figura, akit egy kiváló angol színházi színész kelt életre a képernyőn.

Huszárik Kata

A három testvér közül ő az intrikus, aki szereti felkavarni az állóvizet. Persze ő is ember, így örül, ha egy férfi figyelme felé fordul, és sok mindent megtesz azért, hogy ezt a figyelmet egyszer majd elnyerje. Huszárik Kata hangjának bája átüt a képernyőn, így sokkal izgalmasabbá válik a karakter. A magyar színésznő nagyszerűen követi az eredeti kollégát, és saját jóságából is sokat átad a magyar változatnak.

Konrád Antal

Ő maga a megtestesült tökéletesség és tisztesség. Igaz apróbb bakik az ő életében is megjelenhetnek! Erős kézzel vezeti a házat és szigorú rendet igyekszik tartani a rábízott személyzetre. Megjelenése, gondolkodása pontos lenyomata nemcsak a korabeli Angliának, de az azt megelőző évszázadoknak is. Konrád Antal néhány évtizeddel ezelőtt már találkozott egy hasonló szereppel a legendás Csengetett Mylord című sorozatban, amelyet már akkor is a tőle megszokott tökéletességgel oldott meg!

A sorozat vidám párosa: Zsurzs Kati-Dögei Éva

A sorozat egyik legvidámabb karaktere. Persze nehézségek őt is érik, de a benne lakozó kedves ember mindig győzedelmeskedik. Zsurzs Katinak nem ismeretlen a környezet, hiszen a Csengetett Mylord kultikus csapatának tagjaként évekig dolgozott hasonló körülmények között! Igaz, akkor, mint úri kisasszony.

A sorozat zűrzavarói: Molnár Zsuzsa-Széles Tamás

Az elején ők az egyértelműen negatív karaterek, de később sokat változik minda kettőjük figurája. Az ő történetük sem egysíkú, és ehhez sokat tesz hozzá a két nagyszerű magyar művész is!

Előd Álmos

1989-ben hat évesen állt először mikrofon elé. Azóta felnőtt, apuka lett, de a benne lakozó „lázadó ifjú” úgy tűnik még sokáig élni fog. A sorozat egyetlen igazi ellenzékije, a főúri környezetbe bekerült szocialista gondolkodó sofőrként sok gondot okoz a ház urának.

Bókai Mária

A nagyszerű művésznő jelenleg az egyik legfoglalkoztatottabb anya, nagymama, nagynéni és még sorolhatnánk. Hangja ismerős lehet, nemcsak kosztümös drámákból, hanem rajzfilmekből vagy akár dokumentum műsorokból is. Downton-ban ő kapta az egyik reformer karakter megszólaltatását, amelyet a tőle megszokott magas minőségben biztosít adásról, adásra

A sorozat úri szerelmespárja: Györgyi Anna-Posta Victor

Az elején utálják egymást, majd szépen lassan felismerik a másikban az értéket. A második évad végére Matthew eljut végre a nagy döntésig.

Andresz Kati

A kiváló magyar színésznőt hallhattuk már számtalan szerepben. Volt gonosz és elbűvölő, gyilkos, és hős, anyuka, és hódító démon. Karakteres hangja része a Magyar Szinkron mindennapjainak. A sokszor édesanyának nem szokatlan a szerep, hiszen Downton-ban, az ő kezében „van” a ház vezetése.

Pásztor Erzsi

A magyar színészvilág egyik nagyasszonya, aki hosszú évtizedek óta hihetetlen tempót diktálva dolgozik! Akik ismerik tudják, hogy nemcsak kiváló színész, de nagyszerű ember is, akivel mindig öröm együtt állni a mikrofon előtt