Főoldal

9. rész Elveszett paradicsom

SaB 1x09.

Azt hiszem lassan kijelenthetem, amit eddig is sejtettünk: A Switched at Birth-öt 10 részesre tervezték. Nem többre, és pláne nem kevesebbre. Ebből a részből úgy jöttem ki, hogy a tegnapi bejelentés után még inkább elképedtem: Mit lehet itt csinálni még 22 részen keresztül? Aztán rájöttem. Volt tíz órányi szórakozás, ahol bevezettek minket a történetbe, hogy a folytatásban már ne kelljen ezzel húzni az időt. Jó volt, szép volt, mégis ritkán látni ilyet. Aztán 2012-ben már egy teljesen új sorozat fog indulni, új alaphelyzettel, a régi szereplőkkel - meg egy raklapnyi újonccal, mert itt már mindenki beleszeretett és összejött mindenkivel. Ebből a szempontból pedig nagyon jól, és nagyon jókor jött ez a rész: Eldöntöttem, hogy nem folytatom a sorozatot.
A kérdés persze itt leginkább az volt, hogy mi történik "a nyár legsokkolóbb fordulata" után, ami leegyszerűsítve a kérdést az én szimtere egyben azt is jelenti, hogy tudják-e vajon tartani a szintet, vagy nem. És tegyük hozzá azt is, hogy hol vagyunk - úgy tűnik erre állandóan emlékeztetnem kell magam. Az ABC Family-től nem kell spanyolviaszokat várni, hiszen a célközönség a tinicsajok. Ennek megfelelően alakult ez az epizód. Előkészítették a megbocsátások korszakát - vajon véletlen, hogy a születésnapjuk épp a nyári finálé elé esett? Bay és Emmett szálában is megkongatták a vészharangokat, szóval nem sok jó maradt benne. Az előzetes alapján pedig pont kerül az utolsó égető kérdésre. Elég pocsék érzés, mert egyre inkább úgy tűnik, hogy az alkotók is csak ennyiben gondolkoztak. Első körben, aztán beütött a betseller siker, és most folytatni kell a boltot, amíg még meleg az ágyás. Igen, totális képzavar, de valami ilyesmit váltott ki belőlem ez a rész is.

Senki se értsen félre, jó volt, könnyed, laza, a lányok új kocsikat kaptak, a srácot háttérbe szorították, a szülők közti nézeteltérések meg... Nos, a maguk módján az idő múlásával megoldódnak. Az egész Daphne álmával kezdődött, majd benyúzott... majd ugorjunk, és máris a lányok születésnapján találjuk magunkat, ahol Regina is próbálkozik, a lányok nyitnak, majd jön Emmett ajándéka, aki esküszöm, hogy a világon a legjobb ebben az ajándékozási cuccban. Nagyjából ennyi, ami igazán fontos történt a részben. Ja igen, a csattanó az volt, hogy Daphne rájött: Szerelmes Emmettbe. Na innen hogyan tovább?

. 61%

9. rész Elveszett paradicsom
Írta: Chad Fiveash & James Stoteraux
Rendezte: Ron Lagomarsino

Bay és Daphne születésnapján Regina ismét bepróbálkozik, hogy rendbe hozza, amit elrontott...

Zene


Amerikai bemutató: 2011. 08. 01.Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék