Főoldal

Wynonna Earp - A legbadasebb hős

Ennek a sorozatnak aztán van töke. Napjaink legbátrabb, legmerészebb, és legbelevalóbb sorozata lett a SyFy semmiből érkező sorozata, ami első ránézésre egy vagány cowgirl modern démonírtó történetének tűnt, de valójában annyi rétegből tevődik össze, hogy még a legnagyobb sorozatok is megirigyelik ennek a kisköltségvetésű, kanadai sorozatnak a minőségét. Félre értés ne essék, a Wynonna Earp távolabb nem is lehetne a tökéletestől, viszont pontosan ez teszi a tökéletes kikapcsolódássá.Az utóbbi években nagyon ügyesen építette ki a leghűségesebb, és legbarátságosabb rajongó közönséget, akik szemében nem csak, hogy felnő a Buffy szintjére, de bizonyos értelemben simán le is körözi. Van az a megközelítés, amiből a Wynonna Earp mérföldeket mer a Buffyra verni. Példának okáért a második évadbeli terhes démonvadásznő története, vagy akár idén, hogy már közvetlenül a rajt után megvált egy alapszereplőjétől. Ami még ennél is érdekesebb ez utóbbi esetben az mindenképp az, hogy mindezt úgy tette, hogy senki sem háborgott rajta. A természetesség erejével sújtott le a kaszás rögtön a második részben.
 
Szereplőivel nagyon könnyű azonosulni, és már az első felbukkanásukkor megkedveljük őket. Minden egyes ezt követő pillanatban pedig csak tovább duzzad a kötelék néző és szereplő között. Elkezd érdekelni a sorsuk, és befogadjuk őket kicsiny családunkba. A Wynonna Earp pedig az egyik legdinamikusabban fejlődő sorozatként igyekszik meghálálni mindazt a sok bizalmat, amit belefektettünk.
Merész évadot követően vesszük fel a fonalat, ahol kaptunk egy érdekesen sikeredett szezonnyitó epizódot. A legtöbb ilyen részben csak örülünk, hogy viszontlátjuk kedvenceinket, akik lefektetik nekünk a szezon főmotívumát. Ám a Wynonna Earp idei szezonnyitójában ennél sokkal többet kaptunk. Bővítették a mitológiát. Behozták a vámpírokat, de nem is akármilyen vámpírokat, hanem magyarul beszélő vámpírokat. És bár az egész epizód sok esetben átesett a bizarr oldalra, mégis egy elképesztően érdekes 40 percnek ígérkezett. Adott egy kis plusszt Haught rendőrnőnek, tovább mélyítette mások kapcsolatát, és egy egészen izgalmas csúcspontig nem is lazított a gyeplőn.
 
Erre tett le még néhány lapáttal egy hasonlóan eseménydús második rész. A szezon elindult egy figyelemfelkeltő úton, és jobbnak tűnt, mint a legutóbbi. Érdekes konfliktusokkal szembesültek hőseink, és megtudtuk, hogy a Dollsban szunnyadó sárkány bizony elég instabil alapokon nyugszik, és szegény bajszos Jeremy nem tud tenni ellene semmit. Miközben Dolls az állapotát hét lakat alatt őrzi, a többiek másra figyelnek. Wynonna, és Doc Holliday még mindig gyermekük elvesztését siratják, miközben eljutottunk egy pokolian izgalmas klimaxhoz, ahol kedvenc karaktereink élete a tét. Ez az epizód azért is volt különleges, mert rettentően erős B-horror filmes érzés áradt belőle. Tökéletesen ragadta meg a kalitkába zárt Waverly némaságát - ami szintén egy Buffy epizódra emlékeztetett. Mindehhez olyan ügyesen társít fenomenális komédiát, amilyenre egyik másik sorozat sem képes 2018-ban.
Nicole a haláltorkában áll, és mivel nem Sylvester Stallone, így csak a Wynonna nevezetű jószerencse tartja még játékban. Csak hogy menet közben Dollsnek választania kell. Elkapja a rosszfiút, vagy megmenti a barátait - de akkor valaki más, hozzá közel állót veszít el. Az ügynök döntött. Majd pedig Dolls halálával ér véget az epizód. A harmadik rész utolsó felvonásának kezdetén megválik a Wynonna Earp egy hőn szeretett figurájától, aki az első lépések megtételétől kezdve részese volt kedvenceink formálásának.
 
Olyan érzelmes harmadik epizódot kaptunk a showrunner, Emily Andrastól, amit hosszú éveken keresztül emlegetni fogunk. Ez az epizód tele volt fájdalommal, dühvel, és elszántsággal. Láttuk Wynonnát minden eddiginél jobban megtörve lenni, Docot dühöngeni a maga módján, és megismerhettük Dolls egykori legjobb cimboráját is. Sőt, még kedvenc bajszos hatlövetünkről is lehullott egy lepel. Ez egyértelműen ott lesz a sorozat valaha volt legjobb epizódjai között, mert ilyen mélységekre csak nagyon kevés sorozat képes levándorolni. Az első pillanattól az utolsóig a fotelhez szegezett, és a könnyeimmel kellett megküzdenem.
Emlékezetes epizód volt, mert rengeteg fájdalmat pakolt bele, illetve egy olyan badass jelenetet, amit aligha fog bárki is elfelejteni. Az egész sorozat zsenialitás benne van ebben az egyetlen epizódban. Látni a rétegeket benne, a karakterek sokszínűségét, azt, hogy egyszerre badass és kickass, valamint azt, hogy az egy sorokban nincs párja. A Wynonna Earp ügyesen épített erre a klimaxhoz vezető útra, amely garantáltan beivódik az emlékezetünkbe. Sőt, a legjobb Buffy epizódokkal együtt fogjuk emlegetni.
 
Nincs még egy olyan sorozat, mint a Wynonna Earp. Pont. Nincs még egy olyan sorozat, ami ennyi rétegből tevődne össze, ami ennyire izgalmas karakter történeteket szeretne elmesélni. A harmadik évad harmadik epizódja pedig minden téren a csúcsok csúcsát hódította meg. Napjaink legjobb sorozata. Pont.
 

 

 Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék