Főoldal

Jóapátok - Joey apa szerepben

Amennyire találó, és kreatív a magyar címe, annyira rémesen indít Matt LeBlanc 2016-ban indult vadiúj CBS-es multikamerás komédiája, melyben a felesége visszamegy dolgozni, és ő marad otthon három porontyával. Nálam az instant kasza esélyével esett ki a nézendő sorozatok tengeréből, amikor indult, de a Matt LeBlanc - Holl Nándor kettős miatt kapott egy újabb esélyt. Hátha most.

Persze ez nem így történt. Sosem így történik. Hiába a második esély, és a második benyomás lehetősége - hiszen a szinkron lényegében minden produkcióból egy újat varázsol-, a sorozat egyszerűen képtelen volt élni vele. Bármennyire is szerettem volna szeretni, vagy legalább megkedvelni, és bármennyire is csípem a multikamerás produkciók humorát, a Jóapátokkal valahogy nem passzoltunk. Pedig ott pislákol benne a fény, de valószínűleg a feleség csere nagyon erőteljesen visszavetetette az esélyeit, és a humorbombái sokkal kisebbet robbannak, mint azt eltervezték. Noha az sem kizárt, hogy családos embereknél ez pont ellenkezőleg fog elsülni.

Matt LeBlanc ugyanazt hozza, amit a Jóbarátokban. Emiatt időnként úgy érződik, mintha egy kicsit érettebb Joey-t látnánk újra a képernyőkön. Talán részben ennek is köszönhetően ez a feladat meg sem kottyan Holl Nándor-nak, aki remekül simul a közönség által legkedveltebb színészéhez. A párosuk egyszerűen pazar, mégsem érződik rutinmunkának. Teljesen összeolvadtak az elmúlt 21 évben, és ez valahol így is van rendjén. Már majdnem olyan erős, hogy képesek a rémes "poénokat" is eladni, és rávenni, hogy elkezdjem nézni a sorozatot. Hollnak az utóbbi időben amúgyis nagy mázlija van, hiszen miután a Viasat3 nemrégiben behozta Kevin James komédiáját, mindkét közkedvelt párosával együtt mulattathatja a jónépet esténként.

Csere Ágnes szinkronjának többi pontja is hasonlóképp kifogástalanra sikeredett. Mr. Burns feleségét Liza Snyder alakítja, akihez Orosz Anna édes hangja oly könnyedén simul. A szokásos kedvesség árad a hangjából, ami jóanyává avanzsálja a karakterét.

A "másik apukát" Matt Cook formázza meg, akihez Seszták Szabi tökéletes választás volt. Szabi humorát nagyon finoman csempézi bele ebbe az aggódó apukába, aki már azon kiakadt, hogy a gyerekek nem tanulnak idegen nyelvet az első osztálytól kezdve. Hát igen, a mai szülői elvárások nagyon mások, mint régen voltak. Mire Matt LeBlanc reakciója az volt, hogy "Tudod, hogy ez egy ingyenes suli? Ami ingyen van sosem jó. A víz ingyen van, de a sörért már fizetni kell."
 
Rajtuk kívül muszáj még kiemelnem Vadász Bea zseniális vagány csajos alakítását a rémes anyuka szerepében, mert lenyúlta a jeleneteket, amikben a figurája benne volt. Számszerint kettőben láthattuk a figuráját, akit Bea alakítása tesz szórakoztató figurává. Nádasi Veronika szólaltatja meg Diana-Maria Riva-t, aki ismerős lehet a hazai közönség számára, azonban most mégis új hangot kapott. A páros egyenlőre állta az akadályokat.

A gyerekekre se nagyon lehet panaszunk, hiszen Károlyi Lilla, Tóth Viktór, és Kobela Kira egyaránt remek munkát végeznek, amikor poéngyártásra kerül a sor. Óriási nyomás helyezedik rájuk, hiszen a gyermeki turpisságnak kellene megmentenie ezt az egész komédiát, ami néha összejön, néha pedig...

Kiváncsi lennék mivel vették rá James Burrows-t, hogy ezt a pilotot rendezze. Valószínűleg a régi haverság LeBlanc-kal elég volt hozzá, hogy a veterán rendező egy ilyen rémes alapanyagból forgathasson valami rutinmunkát idén is, mielőtt visszament volna idén Will & Grace-t rendezni. Mindenestre mindez nem jelenti azt, hogy a későbbiekben nem találhatna magára a komédia, csupán annyit jelent, hogy a nyitány rémesen unalmasra sikeredett, egy-két megmosolyogtató pillanattal. A remény hal meg utoljára?Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék