Főoldal

The Flash 4x01-02. - Újra magára talált a Villám

Sokan elégedetlenek voltak a harmadik évaddal kapcsolatban, éppen ezért változtattak egy kicsit a negyedik évadra az alkotók. Hanyagolni kezdték a speedsterek erőltetését, és helyette visszatértek inkább a gyökerekhez. Azokhoz az random, vagy kevésbé ismert képregényes ellenségekhez, akik mindig is közkedvelté tették a Villámot. Ennek fényében a debütálás nagyon személyesre, és szórakoztatóra sikeredett.
A harmadik évad végén elvesztettük a címszereplőnket, ami alaposan felkavarta az érzéseket, és vele együtt az állóvizet. Új status qou-t kellett kialakítania a Team Flash-nek, és másképp kellett a bűnözők elfogásához alkalmazkodniuk. Érdekes mód működött a Vibe-Kölyök Flash dinamika, még akkor is, ha mindketten kissé béndzsának tűntek még fél év után is. Persze elkapni random ellenfeleket távolról sem olyan nehéz, mint megküzdeni egy kardozós szamurájjal. Viszont szükségük volt rá ahhoz, hogy valaki a helyes irányba terelje őket, hogy közelebb kerüljenek a Villám kiszabadításához.

 

Konfliktust generált a csapatban mikor megtudták, hogy Cisco még mindig ezen dolgozik, és már majdnem közel jár a megoldáshoz. Úgy tűnt, mintha Iris egy álarc mögé rejtette volna az érzéseit, miközben érződött rajta, hogy mennyire hiányzik neki Barry. Érdekes volt látni, hogy ő lett a csapat összetartó eleme, és vezére, aki eddig az oldalvonalról figyelte az eseményeket, most megragadja a lehetőséget, és Tom Brady módjára vezeti sikerre az összetört csapatot. Cisco viszont rájött, hogy nem tud egyedül megoldást találni a problémájára, ezért felkereste Caitlin-t, aki látszólag egészen összeszedte magát, azonban a felszín lehet Cisco-t képes volt megtéveszteni, mi azért kicsit jobban beláttunk az új utakon járó lány életébe. Rémszitő dolgoknak lehettünk a tanúja, miközben csak egy parányi darabot kaptunk abból min ment keresztül. Van egy olyan érzésem, hogy ez a szál hamarosan majd még visszatér, hogy megbosszulja önmagát.
 
Együtt visszahozták Flash-t, akinél ez a fél év lehet több volt, és mintha teljesen megőrült volna. Imádtam újra együtt látni a csapatot, mert visszahoztak egy régiúj dinamikát, ami mindig is nagyon működött. Ekkor mintha a sorozat ismét megtalálta volna a lelkét, és még ehhez a komoly, és fájdalmas témához is képes volt érzelmesen nyúlni. A skála, amit bejárt ebben a szezon nyitányban nagyon színesre, és mozgalmasra sikeredett. Tele volt elfeledett dolgokkal, miközben súlyos problémákat járt körbe a sok önfeledt pillanat mellett. Jó volt látni Joe kapcsolatának az alakulását, a Caitlin-Cisco páros újra egyesülését, ami visszaidézte kettejük legjobb napjait és barátságuk csúcspontját, Irist hol erősen, hol magabiztos látni. Talán a sorozatban még nem volt olyan pillanatom, mint amikor annyira oda meg vissza lettem volna a karakterért, mint mikor feláldozta magát a nagyobb cél érdekében. És ha mindez nem lett volna elég, akkor ott van nekünk még a felpörgött agyú Villám, akit lehetetlen megfejteni, és lehetetlen visszarántani a Földre. Kivéve, ha Iris-ról van szó. Mert ugye az érzések uralják az emberi elmét.
Ez a romantikus alap szolgált a második epizód legjobb jeleneteihez is. Tiszta sor, hogy Flash még mindig nagyon pörög, és nem képes arra, hogy lelassítson. Lásd a binge watcholása. Mellesleg, ilyet miért nem találtak még fel? Nagyon tudnám értékelni, ha tíz óra helyett, tíz perc alatt végig tudnék zongorázni egy teljes szezont. Ezek a tényezők elkezdtek problémákat generálni, melyek Caitlin tanácsát követően csúcsosodtak csak igazán ki. Amiért a folytatás könnyedén kiemelkedett az átlag epizódok közül az mindenképpen a mindig tökéletes Barry - Iris kapcsolat problémáinak feltérképézésének köszönhető. A párterápián töltött jelenteik egyszerűen mennyeiek voltak. Próbálták megőrizni a tökéletes pár látszatát, azonban a felszín kapargatása előbb-utóbb áttöri a gátakat, és kiderül a valódi probléma. A pillanat, amikor ez megtörtént kedvenc párunk valaha volt egyik legjobb pillanata volt. Őszinte, köntörfalak nélkül, igazi emberi kapcsolatnak a momentuma. Nagyon megérintett.
 
Tény, ez az epizód a cyborg tulajdonságokkal felruházott emberhackerről szólt, és az ő kapcsolatáról a főszálhoz - amiről persze egészen a végéig nem is tudtunk semmit. Gyönyörűen ívelték, nagyon tipikus volt, viszont csak azért, mert nem hagyták, hogy ez az epizód ne az érzésekről, és a párokról szóljon. Gypsy és a színésznője lassan a kedvenc mellékszereplőmmé válik - lassan nyugodtan előléptethetnék már mielőtt elveszítjük-, miközben kiteljesedik a kapcsolata Cisco-val. Annyira édesek, és cukik együtt, még akkor is mikor Cisco nem veszi észre mennyire megbántotta Gypsyt miután órákon át várakoztatta csak azért, hogy lemondja a randit. Mellesleg az idő múlása ebben a sorozatban finoman szólva is bizarr. Emellett fontos szerepet kapott még Cisco és Caitlin összeszokottsága is, amelyek az epizód legfeelgoodabb pillanatai közé tartoztak.
Cisco új, idei jelmezéről viszont kiderült kicsit túl sok kibernetikus részből tevődik össze, amelyeknek elviekben segíteniük kellene a Flash működését, de valójában, ha olyan ellenféllel találja szembe magát, mint most, kiderül, hogy a túl csicsás belső tartalom néha nem előnyös. Ezt is jelnek veszem az alkotók részéről arra, hogy vették a közönség reakcióját az előző évadokra, és egyet értenek abban, hogy célszerű volna visszatérni a gyökerekhez, mert az működik. Viszont képes volt görbe tükröt maga elé állítani, és mindezt egy nagyon jó humorú jelenetben kicsúcsosítani. Az ilyen kis elismerő, és őszinte momentumok miatt tudott ez az epizód nagyon jól esni.
A Flash negyedik évada erősen rajtolt, minden szinten. Működnek benne a karakterek közti kapcsolatok, tele van őszinte érzelmekkel, itt-ott egy két kisebb titokkal, nagyon izgalmas főellenséggel, és szórakoztatóan komolyanvehető heti ellenfelekkel. Úgy tűnik bármi is volt a bajunk a múltban, ez a szezon mindenért kárpótolni fog. Valami más érzés járja be, de ugyanaz a szív hajtja, és jó látni, hogy visszakapta a lelkét. A Flash - A Villám továbbra is az egyik legszórakoztatóbb, legkönnyedebb, és legizgalmasabb DC sorozat a palettán.
 

 


Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék