Főoldal

Kevin (Probably) Saves The World - A Remény hangja

Remény. Pontosan erre van szükségünk ezekben a rémes időkben, és pontosan ezt nyújtja az ABC legújabb sorozata. Szerethető karakterekkel a középpontban, drámai helyzetből kiindulva, a hit húrjait megpendítve képes valami egészen felemelőt nyújtani, mely nem csak remekül elszórakoztat, de még közben az életről is okít. A második esélyről regél, és arról, hogy némi elszántsággal mekkora változást vihetünk végbe az életünkben. Még akkor is, ha minden porcikánkkal tiltakozunk ellene. Viszont a hatása... Egészen felszabadító. Optimista, miközben végig igyekszik elutasítani a helyzetet. Őszinte, bájos, és eszméletlenül szellemes.Vajon mi értelme a létezésünknek? Kevin-t már jó ideje elhagyta a szerencséje, és kétségbeesése egy öngyilkossági kísérletig haladt. Ám egy meteor eső után különös hallucinációi lesznek. Egy nő azt mondja neki, hogy különleges, és isteni küldetése van, hogy megmentse a világot...
Senkit se tévesszen meg a vallásosnak hangzó alapszituáció, mert a sorozat bár erre az alaptézisre épül, mégsem esik át a ló túlsó oldalára. Csak könnyedén járja körbe a kérdést, miközben megtölt bennünket reménnyel. Kevin alaposan megsínylette az utóbbi éveket, de megközelítőleg sem annyira, mint Amy, aki a férjét vesztette el másfél éve. Most egyedül neveli magába forduló tinédzser lányát, és szeretne segíteni az öccsén is, aki nem nagyon akar megnyílni. Kettejük kapcsolata számomra a legfontosabb pontja ennek a sorozatnak, ugyanis olyan testvéri köteléket látunk, amelyet csak nagyon ritkán sikerül megragadni. Remekül működik a kémia a színészek között, hitelesek, és élvezik a munkájuk. Tele van drámaisággal az egész sorozat, miközben ABC-szinten könnyed hangulatot áraszt magából.
 
Bevallom sosem néztem volna ki ebből a produkcióból, hogy ennyire fogom szeretni a bevezető epizódot, de ez most nagyon elkapott. Olyat nyújtott, amit csak nagyon kevés sorozat képes, és könnyedén válhat idővel a szezon legfeelgoodabb negyven perces szériájává. Ebben a kategóriában a Hart of Dixie befejezte óta elég nagy űr tátong, úgyhogy minden bizalmam Tara Butters és Michele Fazekas (Reaper - Démonirtók) sorozatában van. Realisztikus - bizonyos elemeiben-, miközben igyekszik egy kicsit elrugaszkodni a valóságtól, és szabadjára engedni a képzeletünk. Szabadon játszik a lehetőségeivel, talán ebből fakad az igenlő életérzés, mely átjárja a nézőt mind a 42 perce alatt. Nem érzem rajta, hogy bárminek, vagy bárkinek is szeretne megfelelni, és érzésre ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy olyan könnyed legyen, mint egy habos sütemény. Az biztos, hogy legalább olyan édes - köszönhetően a színészeinek.
Egy kicsit emlékeztetett az Isteni sugallatra. Leginkább hangulatában, de más elemeiben is előcsalt egy ismerős, biztonságot nyújtó érzést. Csak most a felnőttkorra kivetítve. Kezdve például azzal, hogy Jason Ritter már abban is egy pokolian erős, drámai szerepet formált meg, mint a címszereplő bátyja. Ha az alkotóknak sikerülne megőrizniük ezt az irányt, akkor nagyon fényes lehet a Kevin (Probably) Saves The World jövője. Árad belőle egy megfoghatatlan érzés, mely rég elfeledett érzéseket képes előcsalni a nézőjéből. Minden ízében roppant különleges, hangulatos, akár csak az alkotók korábbi szériái. Egyszerű alapkoncepcióra épül, de mégis van szíve, és lelke, és ez különbözteti meg a konkurenciától.
 
Sosem hittem volna, hogy ennyi címváltás után is képes lehet valami értékteremtőt nyújtani a produkció, de úgy tűnik jó döntés volt belevágni ebbe az újoncba. Ezt elsősorban a nívós szereplőgárdájának köszönheti, akik közül kiemelném a címszerepet játszó Jason Rittert (Parenthood), akinél egyszerűen nem értem miért nem kapott eddig minden évben saját sorozatot. Félelmetesen hiteles, őszinte a játéka, mi több, egyenesen lubickol a szerepben. Eltévedt jó fiút alakít, aki nem igazán szeretne változtatni a dolgokon, de a nővére nem hagyja békén, és elindítja egy érdekes ösvényen. Ritternek régóta tudom, hogy jól állnak a könnyed szerepek, amikbe csempészhet némi komédiát is, miközben a drámai oldalát is megtudja csillogtatni, és itt most halál pontosan ez történik. Egyszerre mély, és mégis színes, mind a karakter, mind az alakítása. JoAnna Garcia Swisher (Reba) pedig egyenesen a legcukibb testvérpár a Chuck címszereplői óta. JoAnna-t mindig is kedveltem - nehéz elhinni, hogy már 38 éves-, itt pedig rátesz még néhány lapáttal a cukisági faktorára. Egy szerethető, erős, de megtört nőt játszik, és ez a kettősség remekül ötvöződik a játékában is. Ha kell finoman gyengéd, viszont ha a helyzet megkívánja bátor nőként lopja be magát a szívünkbe. Mellettük jutott még egy-két jelenet India de Beaufort-nak (Jane by Design), és J. August Richards-nak (Angel), akik mindketten a címszereplő testvérpár egykori szerelmeit és jelenlegi közeli barátait formálták meg. Mindketten nagyon szerethetőek, de Indiából többet kaptunk, aki a cukiságot is egészen új szintekre emelte a jeleneteiben. Édesen esetlen a kapcsolata Kevinnel. Ritter mellett szintén kulcsszereplő még Kimberly Hebert Gregory (Kibazgatóhelyettesek), akinek a játéka egyszerűen angyali. Nagyon szerethető.
 
A Kevin (Probably) Saves The World remek szórakozás, miközben inspirálóan is hat a nézőjére. Nem csak a magukat elhagyott emberek számára ajánlom, hanem mindazoknak, akik szeretnének egy csipetnyivel több reményt az életükbe, hogy a dolgok jobbra fordulhatnak. A sorozat elsősorban karakterdráma arról, hogyan válhatunk jobb emberré, nem pedig egy vallásos mese. Reménnyel szeretne megtölteni, nem pedig a hitünk megkérdőjelezni egy utópisztikus világban. Ez a sorozat garantáltan mosolyt fog csalni az arcodra, könnyeket fog kicsalni a szemedből, reménnyel tölt meg, és inspirálni fog minden téren. Az ilyen sorozatok ritka kincsek, becsüljük meg.
 
 
Alkotók: Tara Butters és Michele Fazekas
Szereplők: Jason Ritter (Kevin), JoAnna Garcia (Amy), Kimberly Hebert Gregory (Yvette), Chloe East (Reese), India de Beaufort (Kristin), J. August Richards (Nathan Purcell seriff))
Pilot rendező: Paul McGuigan (Victor Frankenstein, Designated Survivor pilot)
 
Ha tetszett próbáld be ezeket:
Isteni sugallat (Joan of Arcadia, 2003-2005, 45 rész, Amber Tamblyn, Mary Steenburgen, Joe Mantegna),
Tru Calling - Az őrangyal (2003-2005, 27. rész, Eliza Dushku, Zach Galifianakis, Matt Bomer, Jason Priestley)
Rólunk szól (This is Us, 2016-????, Milo Ventiligma, Mandy Moore, Sterling K. Brown, Justin Hartley)
 Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék