Főoldal

Upfronts 2017 - CW

A CW azon csatornák egyike, aki nagyon hűséges a már meglévő tartalmához. Nem számít milyen pocsék számokat szállít az adott produkció, ők nyitottak rá, amíg a széria minősége ezt indokolja. A minőséget helyezik a rivaldába és ennek köszönhetően évről-évre egyre erősebb a kínálatuk. Ennek tudható be, hogy a 3 újoncukból csak egy élte túl a kezdő szezonját, és mindössze két sorozatnak engedték meg, hogy kifusson. Az így felszabadult négy helyre pedig négy újonc szériát rendeltek be.
Talán a legkevesebb meglepetést szállította idén is a CW, akik már hónapokkal ezelőtt bekérték szinte az összes sorozatukat, a levegőben lógva hagytva az iZombie-t és az Originalst. Míg előbbi sorsa biztosnak tűnt, utóbbi elég nagy kérdőjelként lebegett a közönség feje felett hosszú hónapokon keresztül - de ugye a közelgő 100. epizód nagyon vonzó mindenki számára. Ám szerencsére a csatorna helyesen döntött és nem bánt kegyetlenül a Vámpírnaplók rajongóival. Azt azért meg kell hagyni, hogy nincs még egy olyan csatorna, akik ilyen nyitottak lennének arra, hogy veterán sorozataik lezárást kapjanak. Arra pedig pláne ritka példa, hogy azok a finálék mindenkiből pozitív érzéseket váltsanak ki.

Újonc fronton tovább bővül a DC paletta, és már az ötödik sorozatát rendelte be Berlantiéktől. A Black Lightning ráadásul mérföldkő lesz, hiszen ez az első afro-amerikaival a főszerepben forgó szuperhősös sorozat. Ám ez nem lesz része az Arrowversenek, így a crossoverezés lehetősége egyenlőre tabu. A CW évről-évre bebizonyítja, hogy nálunk az lehetsz aki, aki csak akarsz, mert Bluebell polgármestere öltheti magára a legendás kosztümöt. Mindezt a teóriát mi sem bizonyítja jobban, hogy ez is akár csak a Crazy ex-girlfriend vagy a Riverdale másik csatorna számára lett fejlesztve, végül pedig az ő kínálatukban landolt. És egyenlőre mindkét széria szépen muzsikál a repertoárban.

Úgy tűnik a csatorna előszeretettel vág bele életigenlő sorozatokba, ugyanis Lucy Hale visszatérése a csatornára pont ilyesmi lesz. A pozitív felhang pedig remélhetőleg ezúttal több nézőt fog csábítani, mint tavaly az "Élj a mának!" jeligére készült bakancslistás próbálkozásuk. Kissé érthetetlenül állok a Dinasztia feltámasztása felett, amely a bejelentése óta biztosra vehető project volt - ezt is jelentették be elsőként. A csöpögős szappanopera mellé pedig egy katonai összeesküvős sorozat fog társulni, aminek a berendelése finoman szólva is a meglepetés kategóriájába sorolható, ugyanis nem látom benne a potenciált a sikerre.

Veterán műsorok

The 100 (WBTV): 5. évad
Arrow (WBTV): 6. évad
Crazy Ex-Girlfriend (CBSTVS): 3. évad
The Flash - A villám (WBTV): 4. évad
iZombie (WBTV): 4. évad
Jane the Virgin (CBSTVS): 4. évad
Legends of Tomorrow (WBTV): 3. évad
The Originals (WBTV): 5. évad
Reign (CBSTVS): véget ért a 4. évaddal
Supergirl (WBTV): 3. évad
Supernatural (WBTV): 13. évad
The Vampire Diaries (WBTV): 8 évad után búcsúzott
Riverdale (WBTV): 2. év

Újonc kaszák:
Frequency (WBTV)
No Tomorrow (CBSTVS)

Újonc sorozatok
Black  Lightning (WBTV)
Dynasty (CBSTVS)
Life Sentence (CBSTVS/WBTV)
Valor (CBSTVS/WBTV)


A program

Ugye mindenki emlékszik még arra, mikor egy évtizeddel ezelőtt a Cw-n a Smallville vezette fel az Odaátot a csütörtök estékben? Nos, a CW úgy tűnik idén tisztelegni fog a történelemnek, ugyanis fordult a kocka. A csatorna egykori százlóshajóját a korábbi csatornájának veterán képviselője, a 13. évadára készülő Odaát fogja felvezetni. 5 évvel ezelőtt ez pont fordítva volt. Emellett külön érdekesség, hogy a Cw tisztelegni szeretne a Dinasztia visszatérésének a szerda esti 9 órás sávval, ahol karrierje nagyrészét töltötte a '80-as években. Ki mondta, hogy a történelem nem ismétli önmagát?

Ráadásul a Dinasztia összepárosítása a Riverdale című 2017-es újoncukkal abszolút zseniális húzás, hiszen mindkét sorozat tocsog a szappanban. Arról nem is beszélve, hogy a Riverdale az utónézésekben 125%-kal eredményesebb, mint az adásba kerülésének pillanatában.

Mark Pedowitz így nyilatkozott az új műsorrendről a sajtónak, miután kifejtette az utónézettségeket is figyelembe véve a Jane the Virgin péntekre költöztetése tűnt az egyik leglogikusabb lépésnek: "A következő évadban az eddigi legerősebb programunkkal állunk elő, széles spektrumon mozgó kínálatunkban mind a férfiak, mind a nők, minden korosztályból találhatnak majd kedvükre való szórakozást."

Mark Pedowitz csatornafőnök szerint a CW kinőtte magát a hagyományos értelemben vett network csatornák közül egy digitális irányba eltolódott hibrid csatornává. A jövőbe mutató csatorna rendelkezik egy nagyon magabiztos elvvel is, ami a képregény adaptációkat illeti. "Négyet egyszerre" - így jellemezte Pedowitz a DC szuperhősökhöz való viszonyát a CW-nek. "Hiszünk abban, hogy miénk a legerősebb szuperhős felhozatal, és igyekszünk variálni őket. Addig maradnak műsoron, amíg az embereket érdeklik. "

 

Hétfő
8 pm Supergirl
9 pm VALOR

Kedd
8 pm The Flash
9 pm DC’s Legends of Tomorrow

Szerda
8 pm Riverdale
9 pm DYNASTY

Csütörtök
8 pm Supernatural
9 pm Arrow

Péntek
8 pm Crazy Ex-Girlfriend (new time slot)
9 pm Jane the Virgin (new time slot)

 Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék