Főoldal

Upfronts 2017 - ABC

Ők rendelték be a legtöbb projectet idén, miközben szinte a végsőkig kivártak a már meglévő paletta berendelésével. Nem mondhatjuk, hogy akadtak meglepő döntések a csatornánál, de az tény, hogy két rossz hír is érkezett két különböző sorozat rajongóinak két napon belül. Az egyik Jennifer Morrison távozása az Egyszer volt, hol nem volt-ból, vele pedig távozik a szereplők apraja-nagyja, a másik pedig, hogy a hetedik évadával véget ér a Botrány. Szegény Justine a Megdönthetetlenből.
A meglepő húzás itt nem is a Modern család 2 évados berendelése volt, hanem a Last Man Standing kaszája, aki stabilan szállította a "jó" számokat péntek este. Ékes példája annak, mikor egy produkció túl drágává válik, és nem termel bevételt a csatornának, akkor bizony nincs okuk megtartani. Ez történt itt is. Legalábbis  Channing Dungey csatornafejes szerint nem pedig Allen politikai nézetei miatt váltak meg a produkciótól, hanem mert úgy döntöttek megszüntetik a péntek esti hahotázást. A multikamerás komédiának sikerült az, amely egyetlen péntek este futó komédiának sem a '90-es évek óta: 6 éven keresztül magabiztosan életben maradni. Így akárhonnan tekintünk a Házi barkács sztárjának, Tim Allennek a komédiájára nyugodtan kijelenthetjük, hogy sikeres volt.

Az ABC tavalyi újoncai elég jól szerepeltek a csatornán. Négy komédiából kettő visszatérhet, és öt drámából kettőnek adatik meg a visszatérés lehetősége - viszont egy még nem mutatkozott be. A Designated survivor már a negyedik showrunner váltáson megy keresztül, míg csak a nálunk is bemutatott Time after Time és a Conviction volt instant kasza a csatorna idei felhozatalából. Az új műsorok között nagyon kevés a meglepetés. Érkezik egy új X-men sorozat, limitált epizód mennyiséggel, valamint két produkció, melyet azonnal sorozatra rendeltek be fog bemutatkozni a csatornán. Ezeken kívül itt lesz majd látható Jason Ritter és Zach Braff új próbálkozása is.

Az ABC legmeglepőbb húzása, hogy feltámasztják az American Idol-t, amely 2016-ban ért véget a FOX-on 15 szezont követően. A 16. évadra visszatér a showrunner és Ryan Seacrest is, a zsűri kialakítása jelenleg is folyik, de az már szinte biztosra vehető, hogy Katy Perry is beül a bírák közé.
 

Enyhe sokként ért, hogy a Black-ish spin-off-ja végül nem az ABC-n, hanem a kistesójukon, a Freeformon köt ki - ami a Baby Daddy nagyon is időszerű kaszájához vezetett. Tény, jobban beleillik a fiatal közönséget megcélzó csatorna kínálatába egy 18 éves főszereplővel készülő produkció. Az ABC hiába imádta a tervet, ezen okból kifolyólag engedi át a Freeformnak, akik örömmel csapnak le rá. Így pedig a '80-as évekbeli Cosby show-t követően ismét elmondható, hogy egy feketékkel a főszerepben készülő produkció spin-off-ot kap, mikor a címszereplő lánya egyetemre megy. 

FRISS

  • Katy Perry aláírt az American Idol zsűrijébe.
  • Kistesót fog kapni a Grace klinika. Megint.

 

Veterán sorozatok
The Goldbergs (Sony, single-cam): 5-6. évad
A SHIELD ügynökei: 5. évad
Black-ish* (single-cam): 4. évad
Fresh Off the Boat (20th, single-cam): 4. évad
Grey's Anatomy: 14. évad
How to Get Away With Murder: 4. évad
The Middle (WBTV, single-cam): 9. évad
Modern Family (20th, single-cam): 9-10. évad
Once Upon a Time: 7. évad
Botrány: 7. évad, mely egyben az utolsó
Quantico (13. rész, showrunner váltás): 3. évad

Kasza:
American Crime (3. évad)
Last Man Standing (20th, multicam): (6. évad)
The Catch: (2. évad)
Dr. Ken (Sony/ABC Studios, multicam): (2. évad)
Secrets and Lies (2. évad)
Quantico*
The Real O'Neals* (single-cam) (2. évad)

2016/17-es újoncok
American Housewife* (single-cam): 2. évad
Designated Survivor*: 2. évad
Speechles: 2. évad
Kasza:
Conviction
Downward Dog
Imaginary Mary (Sony, single-cam)
Notorious (Sony)
Time After Time (WBTV)

New shows
The Crossing*
Deception (WBTV)
For the People*
The Good Doctor (Sony/ABC Studios co-pro)
The Gospel of Kevin*
The Inhumans* (eight-episode straight-to-series)
The Mayor* (single-cam)
Somewhere Between (Thunderbird, 10-episode straight-to-series for summer)
Splitting Up Together (WBTV, single-camera)
Ten Days in the Valley (Skydance TV, 10-episode straight-to-series) 
Untitled Zach Braff (Sony/ABC Studios single-cam)

-------------

A PROGRAMSTRUKTÚRA

Az ABC is követi a FOX idei műsorrend felrázási stratégiáját és olyan alaposan felkavarják a programot, hogy bizony úgy néz ki nagyon izgalmas lesz jövőre figyelni a nézettségi adatokat.

8 epizód fog készülni az őszi szezonban az InHumans-ből, illetve szintén ugyanennyi epizóddal fog visszatérni a Roseanne is 2018-ban az eredeti szereplőgárdája minden kulcsszereplőjével - és Sarah Chalke-kal, aki másik figura bőrébe fog bújni. A legmerészebb változásnak én mindenképpen az InHumans, majd pedig Shield ügynökei péntekre terelését tartom, akik ott összeállnak az újraformálódó Egyszer volt, hol nem volt-tal. Persze bármennyire is izgalmasnak tartottam a hatodik évad végi felütést, annyira klisésen hangzik a hetedik évad leírása. Aminek a sorozat hű nézői minden bizonnyal nagyon örülnek. Szinte biztosra veszem, hogy mindhárom sorozat apró nézettséggel is életben maradhat, noha több értelmét látnám ha kimúlni küldené őket oda a csatorna.

Két izgalmas esemény várható a csatornától a következő évadban. Az egyik a jól hangzó "Rolling Stones 50" címre hallgató zenés tisztelgés a legendás magazin előtt -kiemelvén pályafutásuk legfontosabb pillanatait. A "Rolling Stones 50" egy 3 órás esemény lesz, melyet élőben New York-ból sugároz majd a csatorna, ahol soha nem látott kisfilmeket és színpadi pillanatokat is levetítenek. Míg a második "A kis hableány ÉLŐ-ben" musical-animációs hibrid verziója, állítólag a létező legmodernebb technológia segítségével. Az 1989-es animációs film vetítése közben sztárok fogják élőben előadni a legendás dalokat. Ez a legújabb trend Hollywoodban miután a "Film élő orchestrával" már majdnem kiment a divatból.

Jason Ritter drámasorozata már az ősszel debütálhat a Shield megüresedett helyén, melyről a csatornafejes Channing Dungey csak áradozni tudott, mint  ahogy David Shore, a House alkotójának új kórházas projectjéről és Kyra Sedgwick alakításáról is az egyetlen vasárnap esti forgatókönyv alapján készült produkcióban is.

 Channing Dungey szerint az ABC műsorstruktúrájának megtervezésénél figyelembe vették a jelenlegi politikai helyzetet, és a nézői igényeket. "A nézők a televízióhoz menekülnek és könnyed kikapcsolódást, komédiákat, és játékokat keresnek." - mondta.

(Kiemelt új sorozat, Dőlt új idősáv, dőlt és szines új sáv és nap)

Hétfő:              
8:00 p.m.         “Dancing with the Stars”
10:00 p.m.       “The Good Doctor”

Kedd:               
8:00 p.m.         “The Middle”
8:30 p.m.         “Fresh Off the Boat
9:00 p.m.         “black-ish
9:30 p.m.         “The Mayor”
10:00 p.m.       “The Gospel of Kevin”

Szerda:        
8:00 p.m.         “The Goldbergs”
8:30 p.m.         “Speechless"
9:00 p.m.         “Modern Family”
9:30 p.m.         “American Housewife
10:00 p.m.       “Designated Survivor”

Csütörtök:            
8:00 p.m.         “Grey’s Anatomy”
9:00 p.m.         “Scandal”
10:00 p.m.       “How to Get Away with Murder”  

Péntek:                  
8:00 p.m.         “Once Upon a Time
9:00 p.m.         “Marvel’s Inhumans” (8 rész)
10:00 p.m.       “20/20”

Vasárnap:                 
7:00 p.m.         “America’s Funniest Home Videos”
8:00 p.m.         “To Tell the Truth
9:00 p.m.         “Shark Tank
10:00 p.m.       “Ten Days in the Valley”


Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék