Főoldal

Upfronts 2017 - FOX

Alaposan megkínozták a nézőket. Egészen az utolsó pillanatig kivártak két veterán komédiájuk sorsának bejelentésével, miközben meghozták a kötelező, ám fájdalmas kaszák kiosztása felett is a döntéseiket. Az így felszabadult helyekre pedig egészen impozáns, és jól csengő újoncokat rendeltek be, akik remélhetőleg sokáig részét képezik majd a csatorna repertoárjának. Mondhatnánk, hogy egy új éra kezdődik a FOX-nál, de igazából ebben bízunk minden évben.
Örültem, hogy a Lucifer túlélte. Érdekes volt, hogy négy epizódot elvettek ebből a szezonból, és hozzácsapták a következő évadhoz. Ez némi bizonytalanságot sugallt a csatorna részéről, főként miután nagyon hamar bekérték a következő évadot. Kicsit többet kellett izgulni a Gothamért, de úgy tűnik idén a FOX egészen "Warner barát" volt, hiszen három produkciójukból is bekérte a folytatást. Ráadásul a FOX lesz az első adó, melyen DC és Marvel sorozat is futni fog.
 
Sokáig kérdéses volt a New Girl és a Brooklyn Nine-Nine sorsa, ám a FOX-nál sokkal elnézőbbek voltak a veterán produkcióikkal szemben, mint mondjuk a CBS-nél. A Brooklyn Nine-Nine már múlt hét végén behúzta az ötödik évadot, míg vasárnap kora délelőtti órákban jelentette be a csatorna, hogy megrendelték a New Girl utolsó évadát, nagyon limitált epizódszámmal. Mindezt azzal indokolták, hogy szerintük a közönség megérdemel egy lezárást Jess és barátai történetéhez 6 év után. Sőt, a hab a tortán, hogy mindehhez előre fogunk ugrani az időben 3 esztendőt, majd pedig az utolsó felvonás egy egész év történetét fogja elmesélni, kiemelve a legfontosabb pillanatokat belőle - aka. Szívek szállodája sztájl.
 
Az újoncoknak relatíve egészen jó évük volt. Minőséget figyelembe véve. Túlélte a szezon egyik legkellemesebb kezdő szériája, a meglepeően szórakoztató, és mind végig jól teljesítő Halálos fegyver feldolgozás. A Mick berendelése minimum az év meglepetése volt a FOX-tól - mindenki instant kaszára számított, de a töltelék program bebizonyította, hogy igen is van közönsége. Emellett pedig a Star élte túl a szezont, a többieknek sajnos nem jött össze.
 
Kasza fronton a Screem Queens végre nem sikongat tovább - nézettségileg az ég világon semmi nem indokolta a második évadot sem, a különböző platformokon történő szereplésüket kivéve, de úgy tűnik most nagyon bíznak az újoncokban a csatornánál és Ryan Murphy is hoz helyette mást. A Sleepy Hollow vergődéséből én már a második évadot követően kiszálltam, és úgy tűnik a FOX most unta meg, hogy a széria ennyire félre sikerült. A Rosewood felett csak nehezen mondták ki a végítéletet,

Az újonc osztály viszont bitang erős. Indul egy vadiúj X-men sorozat ősszel, melyet Bryan Singer rendezett. A "The Gifted" nem csak előzetes alapján, hanem a csatorna képviselői szerint is filmszerű vizuális megoldásokkal készül. A trailer megtekintése során cirka négyszer dobtam el az agyam. Mellette Adam Scott és Craig Robinson a szezon legegyedibb, X-aktákra hajazó ötletében komédiázhat kedvére, emellett egy másik nagyon ígéretes, "keressük helyünk a világban" komédia is bemutatkozik a csatornán. Visszatér az X-akták, és Logan -Rory pasija- összejön Amy Abott-tal egy kórházas sorozatban. Utóbbi produkció leginkább az erős főszereplő párosa miatt számíthat érdeklődésre, és élvezi a csatorna bizalmát. Külön érdekesség, hogy mindegyik produkció gyártója a FOX.

Veterán műsorok
Lucifer (WBTV): 3. évad
The Simpsons: 30. évadig berendelve (2019-ig)
Bob's Burgers:
Empire*: 4. évad
Gotham (WBTV):  4. évad
The Last Man on Earth: 4 évad
Brooklyn Nine-Nine - Nem százas körzet (UTV/single-cam): 5. évad
New Girl
: 7., utolsó évad
Family Guy:

 

Kasza: Doktor Csont (12. évad), Sleepy Hollow (4. évad), Rosewood (2. évad), Scream Queens (2. évad),

 

Kezdő gárda
Folytatódik:

Halálos fegyver (WBTV): 2. évad
The Mick (single-cam): 2. évad
Star: 2. évad
Exorcist: 2. évad

Kasza:
APB, Making History (single-cam) , Pitch, Shots Fired, Son of Zorn (élő szereplős/animált hibrid)

24: Legacy* (12 episodes) + A szökés még folytatódhat.

Kasza: Making History, Son of Zorn, APB

Újonc osztag
911* (13 epizód)
The Gifted*
Ghosted* (single-cam)
L.A. to Vegas* (single-cam)
Orville* (13 rész)
The Resident*
The X-Files* (10 epizód)


-----------------------------------------------

PROGRAMSTRUKTÚRA


A FOX bevállalós. Nem csak ő az első műsor sugárzó Amerikában, akinél futni fog egy DC és Marvel sorozat is, hanem mindezt egy estén, párba állítva fogják megtenni. Az első X-men sorozat a FOX kínálatában összeáll Luciferrel, hogy egy kicsit feldobják a hétfő esték megszokott világát és egy kicsit felrázzák az este nézettségét. A lent látható trailer alapján minderre rengeteg esély is van, hiszen a "The Gifted" bevezető epizódja félelmetesen jónak tűnik, és ebből a párosításból remélhetőleg a Lucifer is profitálni fog. Ám mindez ne tévesszen meg senkit sem, hiszen Bryan Singer rendezte, míg a család-barát "kalandszériát" már nem ő fogja.

A "The Gifted" mellett bemutatkozik még az őszi idényben Seth MacFarlane élőszereplős űrodüsszeiája, az "Orville" is, valamint az általam nagyon várt Adam Scott-Craig Robinson komédia, a "Ghosted" is. Ami azt is jelenti, hogy a FOX kivételesen ellövi a legnagyobb ágyúit az őszi szezonban, 2018-ra hagyva a kevésbé annyira csábító darabokat. Az Orville-t a Gotham fogja felvezetni, és ezzel a párosítással az a csatorna célja, hogy a Gotham hűséges rajongótáborára építve feljavítsák a nézettségüket ezen az estén a fiatalabb férfiaknál. Minderre rátesz még egy lapáttal a FOX, hiszen vasárnap este az NFL után fogja bemutatni a széria első epizódját, mielőtt elfoglalná méltó helyét a csütörtök estéken.

Hiába rendelt be kevesebb újoncot a csatorna (4 dráma, 2 komédia), mindezek a vadiúj programok azt is jelentik, hogy a Fox alaposan felrázza az egész műsorstruktúráját, alig hagyva bármit is ott, ahol az előző szezonban futott. Arról nem is beszélve, hogy mindegyik produkció házon belülről érkezik. A középszezonra hagyott másik két dráma az impozáns szereposztással készült orvosos sorozat, a "The Resident", valamint Ryan Murphy semmiből felbukkanó produkciója Angela Bassett-tel a főszerepben a "9-1-1". Komédia fronton Gary Sanchezéktől érkező, munkahelyi komédia a "LA to Vegas" is valamikor a következő évben kerül majd bemutatásra.

Az "X-akták" és a "New Girl" a középszezonban tér vissza a folytatással, valamint a FOX két musicalt fog szállítani a következő szezonban. Az egyik "A Christmas Story", a másik pedig a "Rent" lesz.

A FOX nem kevesebb, mint 17 visszatérő programmal vág neki a 2017/18-as szezonnak - ami mellesleg a legtöbb az elmúlt évtized kínálatában-, és ezzel Dana Walden és Gary Newman elmondása szerint az a céljuk, hogy erősebb estéket alakítsanak ki, melyek minden este visszahozza a nézőket.

HÉTFŐ
8:00-9:00 PM LUCIFER
9:00-10:00 PM THE GIFTED

KEDD
8:00-9:00 PM LETHAL WEAPON
9:00-9:30 PM THE MICK
9:30-10:00 PM BROOKLYN NINE-NINE

SZERDA
8:00-9:00 PM EMPIRE
9:00-10:00 PM STAR

CSÜTÖRTÖK
8:00-9:00 PM GOTHAM
9:00-10:00 PM THE ORVILLE

PÉNTEK
8:00-9:00 PM HELL’S KITCHEN
9:00-10:00 PM THE EXORCIST

VASÁRNAP
7:00-7:30 PM NFL ON FOX
7:30-8:00 PM THE OT / BOB’S BURGERS
8:00-8:30 PM THE SIMPSONS
8:30-9:00 PM GHOSTED
9:00-9:30 PM FAMILY GUY
9:30-10:00 PM THE LAST MAN ON EARTH


 

 

 Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék