Főoldal

Revenge 1x02-03: A befektetési és a szenátor

A Revenge az idei évad legkedvencebb sorozata (ha kivesszük a kalapól a Hart of Dixie-t és a New Girl-t). Egyszerűen minden megvan benne, amiért érdemes egy sorozatot nézni: Rejtély, izgalom, fényűzés és pompa. Közben pedig olyan háttértörténetek és románcok lapulnak meg, amelyek láttán úgy érezzük vétek lenne kihagyni. A Revenge arról szól kiben lehet megbízni és kiben nem. Természetesen a végső tanulság az az, hogy csak saját magunkra számíthatunk...
Ez volt röviden a második rész végén a nagy konklúzió is az addig látott 42 percről. Nekem a pilot nagyon bejött, de azt hiszem a második rész sokkal csavarosabbra és drámaibbra sikeredett. Úgy értem mindkét résznek megvoltak a maguk előnyei, és mindkettőben más részei emelkedtek ki úgy igazán. Ha úgy tetszik, akkor kiegészítették egymást, hisz ami az egyiknek a gyengéje volt, az a másiknak az erőssége, és fordítva. Előfordul az ilyen is és azt hiszem valahol ez tartja fel az állandóságot, miközben mégis változatossá varázsolja a szériát.


A második részben egy befektetési fickót buktatott le, aki az apja bizalmasa volt, mindezt úgy ,hogy a személyiségéből kifolyólag az orránál fogva vezette végig a fickót. Igen, kicsit hülyén hatott, de... Az én kedvenc szálam azonban mégis a Roswell-es srácé, aki mind szimpatikus, mind pedig érdekes. Elég csak a családi vállalkozásuk háttérsztorijára gondolni, és a végén az apja halála, hiába volt kiszámítható, de legalább annyi érdekes lehetőséget vet fel a jövőre nézve - mint ahogy a gazdag kocka srác "barátsága" vele is. Szóval bőven rejlik a sorozatban annyi potenciál.

Nagyon szeretem benne a kapcsolatrendszerét, mely behálózza az egész történetet. Mindegyiknek van egy felszínes megközelítése, a látszat, a színlelés időszaka, de mindnek van háttértartalma is. Nagyon jó példa a fehér öltönyös és a Roswelles barátsága. Gondoljunk csak bele: Előbbi rohadt magányos, vágyik egy barátra, ezért veszi meg a hajót és ezért teszi meg azt az ajánlatot is a végén. Azt hiszem nagyon kellemes pillanatok várhatóak majd ezen a szálon, ami időnként kikapcsolja a nézőt, míg Emily/Amanda vagy bárhogy is hívják a maga kis bosszúhadjáratán ügyködik. Ami szintén csavaros és érdekes, hiszen mindenkit az orránál fogva vezet, miközben talán rá is rátalál valamiféle érzelem. De ez még alakul.Ami viszont a harmadik részt illeti, szerintem nyugodtan nevezhetjük szintnek. És ha jól tippelek, akkor az idei évad legkiemelkedőbb szériájával lesz dolgunk. Ebben a részben egy szenátort tett tönkre, csak azért, mert mikor lehetősége lett volna, nem segített az apján. Az indítékaiban én egyébként abszolút Dextert vélem felfedezni, csak épp itt nem halál a vége, hanem csak az életét teszi tönkre. És ez azért egy fokkal talán megnyugtatóbb. Már csak azért is, mert közben rendesen adagolják nekünk a szappant is, és alakulnak a kapcsolatok is.

Ezúttal is folytatódott a háló kibontása. A kedvenc jelenetem mindenképp az "Amanda" előtt játszódó volt, ahol azt vártam a csaj mikor ajánlja fel, hogy elmegy a sráccal szét szórni a hamvakat. Ennyi szerintem részéről még bőven belefért volna. Főleg azután, hogy még a saját pasiját is kínos helyzetbe hozta. Bár a srác is hihetetlen könnyedén feloldódott és váltott őszintébe, talán még meglepő is volt. Bizonyos értelemben. Mondjuk a sztori mellett eltörpült természetesen. Ami nekem nagyon tetszett benne az a piros ruhás nő érkezése, illetve az, ahogy félre vezette Victoriát a szomszédban. Ezek apró momentumok, de mégis csak a rész színét adták - mint ahogy a barátnője és a pasija szobatársának "kerülgetése".

Hogy rövidre fogjam a Revenge-et talán nem is az átívelő szála emeli ki az átlagból, hanem a benne rejlő kapcsolatrendszerek, motivációk és az apró nüanszok, amik bármikor máskor elsiklanának a felszín alatt, de itt valahogy mégis képesek megragadni az embert. Ugyanilyen volt a GoGis srác ímélje is, amit a csajnak küldött, meglepődtem volna, ha tényleg lett volna bátorsága elküldeni, de azt hiszem ezzel a videóval sokkal többet ért el. Érdekes az ő figurája is, sajnálom is, hogy háttérbe szorul. De itt tényleg annyi a jó figura, hogy a néző nem győzi kapkodni a fejét. A Revenge nálam három rész után jelesre vizsgázott. 80%Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék