Főoldal

Hacktion: "Lehet csak kínomban poénkodom"

Minden új magyar sorozatnak örülni... kellene, de ezúttal sem lehet. Egyszerűen elegem van abból, hogy állandóan Amerikát akarjuk lekopizni, és mindezt úgy "magyarosítva", hogy olyan gáz dumákat adunk a papírmasé főhős figurák szájába, amitől az egész csak még nevetségesebbé válik. A Hakctiont, a magyar hackerek elitjéből álló titkos osztagot pedig végképp nem vehetjük komolyan egyetlen percig sem. Már leírás alapján sem, de miután elkezdett nézni rájössz, hogy egy tök jó vígjátéksorozatot nézel.
"Az ország hadban áll, és mi vagyunk az első vonal."Annyi baj van ezzel a sorozattal, hogy azt sem tudom hol kellene kezdenem. Egyfelől mű az egész. Aztán önismétlő. Majd jön hozzá a jellegtelen figurák zéró kapcsolatrendszeri tényezője, amit kiegészítenek azzal, hogy minden béna és unalmas. Tessék csak megnézni a nyitó jelenetet. Több, mint 6 perces, és az ég világon nem történik benne semmi. A végén pedig jön egy hihetetlen mű statiszta "fegyverrántás", amitől nekem az orromon folyt már ki az az ital, amit a jelenet közben ittam. Négyszer aludtam csak be a nyitó jelenet alatt. Ha ez számít még. Önismétlő pedig nagyon sok szempontból. Gondolok az "időmúlását" jelző budapesti látképekre, vagy a zenére. Komolyan, a nyitó jelenetnél tökéletesen megfigyelhető, hogy elkezdődik, majd belepörgetsz 2-3 percet, ugyanazt a dallamot hallod. Tisztára, mint a Barátok közt, ahol se nem számít mennyit hagysz ki, mindig újra feltudod venni a ritmust.

Igazából fogalmam sincs, hogy kit kéne okolnom a végeredményért. Maradjunk annyiban, hogy mindenért az író a hibás, hiszen ennyire komolyanvehetetlenül nevetséges ötlettel előállni, ebben a kis országban egyszerűen lehetetlen. És most nem viccelek. Aztán a széria főszerepére olyan amúgy abszolút jó, kedvenc sztárokat tuszkolnak be, akiktől még hihetetlenebbé válik minden... Hujber Ferencet egyszerűen nem tudom komolyan venni ebben a szerepkörben, és azért Oroszlán Szonjánál is alaposan rezgett a léc. Aki tetszett az egyedül Szente Vajk volt, ő tökéletes a szerepre, míg a többieknél azért kilóg a lóláb és sajnos, nem is kicsit.

Miután sikertelenül megemésztettem a pilotot, megpróbáltam visszaemlékezni arra, hogy ebben mégis milyen figurákat is láttam. Nos, nehéz megmondani, hiszen itt Neoból Trinity lett, de ezt leszámítva abszolút zéró. Senkiről sem derült ki semmi, és ha betartják a "saját szabályaik" nem is igen fog, illetve, ami mégis, ott is megkérdőjeleződik, hogy az vajon hiteles információ volt-e, vagy sem. Szonja makacs, Feri mácsó, a keménylegény páros keménylegényes, a kocka srácok kockásak, a hacker meg egyszerűen funny. Abszolút unszimpatikus figurák tárháza a széria, hiába az imádott színészek a főszerepekben.

A széria csak úgy nyüzsög az idézhető egy sorosokból, vagy dialógusokból. Komolyan mondom, ha ezt a vígjátéksorozat skatulyábáa szórták volna be, akkor nagyon pozitív kritikát írhatnék, mert tényleg végig röhögtem. Egy némelyik dumája viszont még ott is durván gáznak számított volna, úgyhogy azért ebből a szempontból sem volt tökéletes. Igazából a Hacktion legnagyobb hibája, hogy Fonyódi Tibor írta, aki a 24-et próbálja lekopizni megállás nélkül, és ehhez mindig megtalálja azokat a rendezőket, akik gondoskodnak arról, hogy egy újabb magyar 24-et lássunk, amit megint csak nem lehet komolyan venni, ellenben remekül lehet rajta szórakozni. Azért ez is valami, nem?

Az első részről azért nem írtam, mert egyszerűen annyira jellegtelen volt az első rész befejezése, hogy azt már tanítani kell. Igazából pontosan olyan semmilyen volt, mint maga a sorozat is. Ezek után "kíváncsian" vártam a második részt. Igen, ez irónia volt. Aztán ott már olyan alaposan csavartak egyet az eseményeken, hogy csak na. Szonja figurája is kapott egy gellert egy érdekes fordulattal. Javítsatok ki, ha tévedek, de magyarnak nem való se IT, se akció sorozat. Egyszerűen hihetetlen, hogy mennyi baromság szorult a második 80'-be is. Elég csak a dumákra gondolni, meg a karakterek "rejtélyére". Ezen két részben mindkettő bénán bukott nálam a sorozat.

Röviden összefoglalva a Hacktion egy hihetetlenül gáz sorozat. Az tény, hogy profin meg van csinálva, de a színészek hiteltelenek, a sztorit meg inkább hagyjuk. A kopasz gonosz olyan, mint a Shield, úgyhogy nem is értem miért nem azt a sorozatot kopizzák. Sokkal reálisabb lenne. Azoknak, akik maradnak a széria mellett, sok sikert, dude. D. Tóth Kriszta cameoja meg... 27%

http://s1.proxy03.twitpic.com/photos/large/421910303.jpg


Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék