Főoldal

A törvény embere 2x01.

Egyszerűen megveszek Raylan stílusáért. Nem mondok újat, ha azt mondom, vagy eladja ezzel a szériát, vagy soha a büdös életben nem fog bejönni. Rettentő fontos alappillére az egésznek a stílus és a hangulat. A Justified éppen a tökéletes keverék megtalálása miatt a legjobb jelenleg is műsoron lévő kábeles sorozat. Legalábbis én csak így tudok rá gondolni.
Már az első évadban sem érdekeltek a körítések, és hogy őszinte legyek ezt tartom most is. Így tudok fejet hunyni a béna feloldás felett is, és nézem el neki az ütős befejezését, vagy azt, hogy az ég világon semmi sem történt a részben. Mert tényleg nem történt, ha belegondoltok. Raylen elment Miami-ba rövidre zárni a "múltat", majd visszajött és tulajdonképpen csak a régi "ismerősöket" látogatta meg, míg közben a 14 éves kiscsaj faterját meglőtték, megkínozták és megmérgezték. De szerintem ez bőven belefér még a "járulékos veszteség" kategóriájába, hiszen ezt olyan egyéniséggel ellensúlyozzák, amitől még a Bud Spencer-filmek is emlékezetesek tudtak maradni.

A történet megőrizte az első évados átívelő szálát, legalábbis a figura terén mindenképpen. Aztán behozott egy új szálat, a környék nagy "drogdíler familíájával", vagy valami ilyesmivel. Mi volt még? Nagyjából semmi. Leszámítva, hogy Raylan ismét az exnejével rendezett lepedőakrobatikus olimpiát, hétpróbával kiegészítve. Úgyhogy ennél többet azt hiszem nem is igen lehet, vagy érdemes elmondani A törvény emberének második évadának nyitó részéről. Még mindig a legjobb.

És (nem túl) meglepő mód a szinkronja is igyekszik tartani vele a lépést. Azt hiszem a rendező idén is jó esélyekkel fog pályázni egy Halhatatlanok-díjra, hiszen amellett, hogy Viczián Ottó még mindig lenyomja Timothy Olyphantot olyan új szereplőkkel gazdagította a szinkront, mint Simonyi Balázs vagy Király Attila. Egyszóval minden adott, hogy remek kis évad elé nézzünk. Remélem tartani tudja majd a tavalyi szintet.

De amíg ezek eldőlnek gyorsba leszögezem, hogy A törvény emberét mindenkinek néznie kell. Egyszerűen zseniálisan könnyed, szókimondó és stílusos sorozattal van dolgunk. Ahogy Raylan kommunikál az már művészet. Úgyhogy még tanulságos is, nem csak önfeledeten szórakoztató. Lehet örülni, ez a sorozat még mindig remek. 85%Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék