Főoldal

Charlie angyalai: Az új generáció túl béndzsa

Az ég világon semmi sem utalt arra, hogy ezt a sorozatot jól lehet modernizálni. Még az sem, hogy a Smallville egykori alkotópárosa (Al Gough és Miles Millar) ültek a nyeregben. Ahhoz képest mégis pozitív csalódásban volt részem. Talán ez a nyár, a negatív kritikák és a bukott nyitány bőven elég indokot szolgáltatott arra, hogy ne legyenek elvárásaim a sorozattal kapcsolatban, és pozitívan csalódhassak a pilotban. Engem is meglepett a végeredmény.
Félre ne értsetek a Charlie angyalai az előd sorozat nyomába se érhet. Még mai fejjel sem, hiába nevetünk azon jókat. Kicsit úgy érzem, hogy ebből a pilotból minden olyan dolog hiányzott, ami a klasszikus sorozatot jóvá tette, mégis megadta a kezdőlökést ahhoz, hogy a Drew Barrymore producerségével felvértezett produkció ne térjen el különösebben az ezredforduló feldolgozásaitól. Akinek az a két film nem jött be annak szerintem a sorozat sem fog jó eséllyel. Persze csodák mindig történhetnek. 

Nekem az volt végig az érzésem, hogy a gyártó stúdió hatalmasat tévedett, mikor kiadta a megbízást a forgatókönyv megírására. Gough és Millar igyekeztek coolra venni a figurát, ugyanakkor végig az volt az érzésem, mintha Garry Scott Thompsont (Las Vegas) igyekeznének lekopizni. Ettől vált nevetségessé és hiteltelenné az egész. Hiányzott belőle az egyediség. Erre utal az is, hogy a forgatókönyv ezt leszámítva tisztes iparosmunka, abszolút berendelést érő anyag, de a legjobb pontjai mégis a klasszikus Charlie-s pillanatok voltak, amik a régi sorozatot idézték.

A történetet gondolom mindenki ismeri (ha meg nem, akkor novembertől az AXN műsorán majd megismeri). Oké, az újoncoknak pár szót róla: Adott ez a Charlie Towsend nevezetű fazon, akinek van egy ügynöksége, akit akkor szokás hívni, ha már mindenki más befürdött a feladattal. Neki van egy teljesen komolyanvehetetlen Bosley-a (most épp Casanova szerepben, aki az akciózásokból is kiveszi a maga részét), és három gyönyörű nője, akarom mondani angyala. És ők négyen oldogatják meg az ügyeket.
Az első részben megölik a Nevem, Earl-ből ismert angyalt (Nadine Velazquez), akinek a helyére a legrégibb barátnője lép (Minka Kelly). Az első rész a gyilkos megtalálásáról és a bosszúról szól, de remélem azért, mert látszólag megoldották a dolgot még majd hallhatunk ez a gonosz bácsi felől, vagy legalább előkerül majd valami átívelő szál, valami igazán gonosz tagról. Valamire egyszerűen szüksége lesz a sorozatnak.

A színészi játékot át is ugorhatjuk, mert az nagyon hamar kiderült, hogy itt csak Minka Kellynek vannak színészi ambíciói. Mondjuk ő felért a másik három szereplővel is, úgyhogy örülhetünk. Bár itt neki sem kell játszania, ami annyira nem csoda. A pilot bővelkedett szép lányokban, akik közül Ivana Milicevic-et fogom kiemelni. Imádom az orosz akcentusát, meg ez a nő amúgy is nagy favorit nálam a Chuck óta. A megvalósítás nem bővelkedett amúgy túl sok kreatív dologban, hiszen lényegében a 60-as évek stílusát próbálták modernizálni, illetve még inkább napjaink jojózó képarányait buzerálták. És itt ki is merül a nagy kreatívitás, amire Hollywood annyira büszke. Nekem ez is inkább volt illúzióromboló, de nyilván ők tudják.

Nos, a sorozat, ahogy már említettem novemberben érkezik a hazai AXN csatornára. Aki addig mellőzi az nem veszít semmit, aki viszont megnézi, annak sok sikert. Szerintem egy jó szinkron (mondjuk Aprics műhelyéből) sokat dobhat a sorozaton, és nagyon bízom benne, hogy fog is. Ez egyenlőre harmat gyenge, és mivel földbe állt, nem hiszem, hogy 13-nál több részt fogunk látni belőle, amit valahol sajnálok, valahol meg... Nos, ez is hamarosan kiderül. A Charlie angyalai egy full átlagos, komolyan vehetetlenül szórakoztató széria, dögös nőkkel. 50%Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék