Főoldal

2 Broke Girls: A csóró pincérnők esete a barátsággal

Halál tipikus. Annyira az, hogy mikor először megláttam az előzetesét tudtam: Ez az én sorozatom lesz. És nem is tévedtem semmit. Nyáron a kapcsolatunk kimerült a képek nézegetésében, hisz nem akartam nagyobb bepillantást a sorozatba, mint amennyit tudtam róla (két ellentétes személyiségű pincérnő összebútorozik), és ettől csak még jobban felértékelődött a 2 Broke Girls szénája nálam. Sőt, egyenlőre simán az év újonca, amit a sitcomok közül nem hiszem, hogy bárki is képes lesz überelni. Igen, idén talán végre ismét egy multi kamerás sorozat lesz a kiskirály. Akarom mondani királynő.
A sztorira nem is fogok sokat írni, hiszen harmat egyszerű és zavarba ejtően tipikus. Egy gazdag leányzó elveszti apja csalása miatt mindenét, és dolgoznia kényszerül. Így kerül Caroline pont abba az étterembe, ahol Max is dolgozik. Először nem kedvelik egymást, két különböző világot képviselnek. Caroline "igényes", Max pedig halott belül. Ám végül megsajnálja a lányt, és miután a kockahasból álló pasiját rajta kapja egy affér közben Caroline lakótársaként és egy ló büszke tulajaként találja magát, akik egy saját süti bolt megnyitását tervezik... és csupán 250.000 dollárra van hozzá szükségük. 1 év alatt megszerezhető.

A pilotot az a James Burrows rendezte, akinek annak idején a Cheers-t is köszönhetjük, a forgatókönyvért a Whitney című NBC széria üdvöskéje, Whitney Cummings és a Szex és New York alkotója a felelős. Hiába ezek a jó nevek, azt hiszem a sorozat titka, akár csak tavaly a Mike és Molly esetében is, a részletekben rejlik. Nevezetesen a két főszereplő pazar kiválasztásában. A lányok kiegészítik egymást és olyan fantasztikust párost alkotnak együtt, akiket a következő sok-sok évben elszeretnék majd nézni. Szerencsére néhány poénon az előadásmódjukkal is javítanak, úgyhogy abszolút nincs okunk panaszra.

Szerencsére a mellékszereplőre nem jutott túl sok idő, és nem is rabolták a teret. Ez sajnos csak azért „szerencsére”, mert súlytalanok és jellegtelenek. Egyenlőre nincs is rájuk szükség. Ránézésre is papírfigurák. Az öreget kedveli meg a legjobban a néző, majd a főnököt, és a csajoknak mindig valami undorítót bókoló ipsét. Vicces egyébként, hogy itt is egy bevándorló éttermében járunk, akár csak a Mike & Molly-ban. Persze míg ott a mellékfigurák dobják fel a dolgokat, addig itt olyan jelentéktelen, hogy szót sem érdemelnek. A két főszereplő ellopja az összes jelenetük, de ez valahol így van rendjén. Manapság egyre ritkább olyan sorozatot látni, ahol a főszereplők a fénypontok.

Hosszasan ecsetelhetném a sitcom erényeit és magasztalhatnám is az egekbe, de igazából felesleges, hiszen bőven elég, ha megnézitek. Rettentő nagy lehetőségeket látok benne, tele van potenciállal, és ami a legjobb tényleg vicces. Azt hiszem ez különbözteti meg a többi sitcomtól, és ez az, amiért egészen biztosan visszatérek a jövő héten is. Tetszik Max figurája (és az őt alakító színésznő is), nekem pedig ennél több nem kell. Bunkó poénok helyett minőségi, szókimondó csaták várhatóak. Remélhetőleg minimum 24 részben. 87%Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék