Főoldal

White Collar 2x01. Visszavonulás

Nos 2010 nyarán -mikor már a második évada zúgott az USA-n- megismerkedtem Matthew Bomer sármos sorozatával. Nem mondom, hogy túl nehéz dolga volt velem, de simán levett a lábamról. Végül egészen jól kijöttünk egymással tetszett is a dolog. Bár azóta jó sok idő eltelt - talán 9-10 hónap is-, és az első évad lassan a feledés homályába veszett, de nézzük másképp: Nem bírtam várni nyárig, hogy belekezdjek. Ez azért csak jelent valamit, nem?
Hiányzott. Bár a rész nagyját egy kicsit másik Neal szerepelte, de azt hiszem a zárójelenete mindenért kárpótolt. Érdekes volt. Márha azt nézzük, hogy ez a megviselt Neal. Két hónapot ugrottunk előre ugye Kate halála után, és Neal-t nem hagyja nyugodni a dolog. Ez és a feltehetőleg vele összefüggő "zenedoboz" kinek és miért tette kérdései fogják meghatározni az évad vezérmotívumait. Ami engem illet továbbra is ámulattal várom a dolgokat, hiszen a lényeg még ilyen körülmények között sem változott.

Bár a szezon premier nem volt annyira elegáns és vagány egy személyben, de azt muszáj leszögezni, hogy akadtak jelenetek, ahol bőven elvárás felett teljesített. És most nem csak a csattanóra gondolok. Példának okáért ott volt Neal és Peter összes közös jelenete, melynek csúcspontja a bankba való betörés volt a Butch Cassidy és a Sundance kölyök, valamint a Piszkos Harrys elszólásokkal, amiket azt hittem nem lehet überelni, de ők képesek voltak rá. Fegyvert tartottak hozzájuk ők pedig elkezdtek vitatkozni egymással. Ha addig bárkinek is bármilyen kétsége volt, hogy nem működik a két pasi között a "kémia" az ott ráébredt, hogy de, sőt mi több az működtetti az egészet, mondhatni az a szíve.

A White Collar nálam bőven kimeríti azt a szót, hogy "nyári sorozat", ugyanis minden megvan benne, amit egy sorozattól a nyáron elvárunk. Elegáns és szemtelen. Vagány, de mégis tisztelettudó. Az apróságok éltetik, a ravaszság és az, hogy megpróbáljon mindig valami merészet lépni és, hogy kihúzza onnan a kedvenceit. Nekem például nagyon bejöttek Peter és Moz jelenetei is. Érdekes a kapcsolatuk. Nagyon szeretem Tiffani Thiesenét is, aki Peter támaszaként funkcionál, de abban a nyugodt, minimális szerepben parádézhat. Azt hiszem a White Collar egy sok összetevős egyenlet, ami minden vizsgán jól vizsgázik.

Bár nem állítom, hogy a szezon premier a sorozat legjobb része volt, kezdetnek megtette. Nagyjából hasonló helyzetből indított, mint maga a sorozat is, csak itt már az első részben biztosította mindkét felet maximális bizalmáról és tiszteletéről a másik iránt. Ez fontos alapja az egész sorozatnak, hiszen a kettősük ettől tud működni, és ez az, ami a nézőt is idevonza. A castingosok remek munkát végeztek, és az írók is igyekeznek megfelelni ennek a szintnek. A premier jó volt, cseles, de annyira arrogáns, hogy túl kiszámíthatóvá vált. De amíg megtalálják a főszál és Neal-Peter kettős között a  egyensúlyt a többi engem nem is érdekel. A White Collar-t igenis öröm nézni és ebben a két főszereplőnek hatalmas szerepe van. A csajoknak már csak Matthew Bomer miatt is ajánlom. Nem fogjátok megbánni. 75%Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék