Főoldal

Nevelésből csillagos ötös

Greg Garcia megmutatta, hogyan kell sitcomot csinálni. Olyan egy kamerásat, ami azonnal a szezon egyik fénypontja lett, és az egyetlen idei sitcom, ami kiemelkedik a mezőnyből. Vicces belegondolni, hogy még Garcia sem hitt különösebben a sorozatban, mert mikor berendelték a teljes évadra lövése sem volt, hogyan is kellene folytatni - legalábbis ilyesmit nyilatkozott. Ami viszont a slusszpoén, hogy az egész, 22 epizódon át egységes volt, részről részre felülmúlva önmagát a maga kis különc világában. És hála az égnek az Earl mindegyik főszereplője beugrott egy-egy epizódra. Nyugalom, ősszel folytatódik Hope nevelésének története! *Kacsintós smile*
Nehéz nem szeretni egy olyan sitcomot, ami egy kisbaba nevelgetéséről szól. Pontosabban arról, hogyan változtatja meg az emberek életét egy baba, hogy képesek hirtelen felnőni tőle. Bár nem épp hirtelen, hiszen az egész fokozatosan történik, mégis annyira természetesen, hogy öröm végig utazni hőseinkkel ezt a nem mindennapi kalandot. Miközben meg kell küzdeniük a saját kis flúgos familíájuk minden őrültségével, hiszen itt mindenkinek van valami dilije, ami meghatározza, és amitől csak még viccesebb lesz (Burt dülöngélése, Virginia és sok minden, a Dédi komplett figurája, Jimmy szerelme a különc Sabrina irányába). közben pedig olyan fenomenálisan zseniális figurákat vonultat fel, mint az időnként fel-felbukkanó Táncos Dan, vagy Barney, bár nála sokkal emlékezetesebb Frank, vagy az ügyvéd manus figurája. A lényeg, hogy Garcia sorozataiban az a legjobb, hogy megvan a saját különc világuk, ahol fura szerzetek élnek, fura mániákkal, és csak annyira defektesek, hogy a néző tudjon velük azonosulni.


Nem csak a karakterek érnek meg egy misét, hanem Garcia popkult utalásai is, és az is, ahogy bánik Virginia és Burt közös múltjával, no meg azzal ők hogyan nevelték fel Jimmyt. Csoda, hogy egyáltalán túlélte. És ha már popkult utalások egész sora, akkor nem csak a Nevem Earl összes főfigurája bukkant fel az első szezon során, hanem még utalást is tettek arra a sorozatra. Ami már azért egy igazán izmos tökösségre vall. Egy kamerás, és ennek megfelelően időnként kissé abszurd, de inkább a szétszórt és flúgos jelzőkkel írnám le.Ahogy nézem a Hope szerelem volt az első pillanattól kezdve. A pilottal képes megfogni a nézőt, és utána nem is csökken a minősége 7-es alá. Bár szögezzük el, hogy az a 7 pont bőven felül múlja a többi sitcom önmagához viszonyított hetesét - például, ami a Mike & Molly-nál hetes, az itt csak egy gyenge 5-ös lenne. Bár tényleg igazságtalan egyetlen részt is kiemelni, nekem nagyon sok kedvencem volt, így ezekből következzen most egy kis kiemelés: "Ingyen cuccok" (1x03.), "Ölelés" (1x05. - mely egyben egy halloweeni epizód is), "Burt, a rocksztár" (1x10. - Jason Lee vendégeskedésével), "Betlehem" (1x11. - karácsonyi), "Mi újság, unokatesó?" (1x14.), "Gyámsági lista" (1x17.), "Mindenki flörtöl... időnként" (1x20.), és természetesen a finálé, amit különösen azoknak ajánlok, akik eddigre megszerették a sitcomot, mert a "Ne szavazz erre az epizódra!" (1x22.) a valódi jelentése a jutalomjáték kifejezésnek. Egyszerűen zseniálisan aknázta ki a benne rejlő lehetőségeket és döntötte el egyszer s mindenkorra, hogy a Hope a legjobb szituációs komédia ami a Modern család és a Balfékek óta a televízióval történt.

Fussunk neki a szinkronnak. Az elején nem voltam nagyon elragadtatva Tolnai Zoltán szinkronjától. És nem mondom azt, hogy a végére annyira megkedveltem volna, de mivel az HBO beért engem, így magyarul fejeztem be a szezont és szerintem sikerült megszoknom. Gáspár András kiemelésével fogom kezdeni, mert ő volt az egyik legjobb -ha Nemes-Takách Katát nem számoljuk. Őt pedig nem más, mint Madarász Éva követi, aki a kezdeti gyengeség ellenére nagyon belejött a végére. Valami azt súgja, hogy a magyarhangok mind megszerették. És jó, lehet pofátlanság a végére hagyni a főszereplőt, de nehogy azt higgyétek nem tetszik Berkes Bence játéka Jimmyként. Mert ő már az első részekben is nagyon bejött, illik a színészhez. Végeredményben majdhogy nem zseniális szinkront kapunk, amit sajnos olyan galibákkal rontanak el, minthogy a vendégsztárok közül senki sem kapott még csak távolról hasonlót sem ahhoz a hangjához - hiába kapott Jaime Pressly jobb hangot.

Mi mást mondhatnék így befejezésül, minthogy nagyon várom miképp fejlődik még tovább ez a sorozat. Ugyanakkor mégis megoszt kicsit, mert nehéz lesz felülmúlni ezt a szezont, és nem tudom hány évre lesz szabad elnyújtani, de amíg tartani tudják ezt a színvonalat, addig én egészen biztosan kitartok a sitcom mellett. A Nevelésből elégséges a harmadik legjobb szezont produkálta az idén kiemelkedően jól teljesítő egy kamerás helyzetkomikumok között - bár ez szubjektív kérdés. Mindenesetre 22x20 percnyi nevetés, ami mindenkinek jár! 90%Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék