Főoldal

Modern család: Lassítsd a szomszédaid!

Kevés újonc sitcomnak sikerül az, ami a Modern családnak a kisujjában van. Értem ezalatt a konkrátázás különleges képességét, mert ez a második szezon jobban pipálta le az elsőt, mint tette ezt anno az Agymenők második szezonja az elsővel. Emlékeim szerint a második évadokban kezdik el a sorozatok megkeresni a hosszabbtávú ösvényüket, aminek értelmében vagy látványosan jobb évadot produkálnak, vagy nagyon felejtősre sikeredik. Emlékeim szerint legutóbb például a Balfékeknek jött össze a jobb második szezon.
A Modern család "2010 legjobb komédiája", és kétszeres Halhatatlanok-díjas (2010., 2011.) sorozat magasabbra emelte a lécet idén. Ez lejött már az első részből is, aztán nem is engedtek a színvonalból a rajongók legnagyobb örömére. Mindig elgondolkozok azon, mit is lehet írni egy sitcomról azon túl, hogy jó, rendkívül szórakoztató, és hogy az egy kamerások között olyan sorozatokkal lehet csak egy lapon emlegetni, mint a Nevelésből elégséges vagy a Balfékek. Mert az gondolom nem túl nagy érv, hogy azon kevés széria közé tartozik, ahol miután lement az évad fele, fogtam az egészet és azonnal újranéztem. Bár megjegyzem, ezt is olyan ritkán csinálom, hogy már jelent valamit. Mindezt persze olyan azóta már szállóigékké váló kifejezéseknek köszönheti, mint a bejegyzésünk címe, vagy egy földrengés, esetleg egy Halloween-i buli.

Minden karakterből a lehető legtöbbet hozták ki, és hála az égnek érződik rajta, hogy annyira jó a gárda, hogy ezt még nagyon sok évadon át lehet ilyen szinten folytatni. Hogy melyek voltak a kedvenc részeim a szezonból? Nos, ez egy hosszú felsorolás lesz, és igazából mindegyik részt említhetném, mert ami nálam gyengébben muzsikált még az is bőven átlag feletti, egy kamerás feletti teljesítményt produkált. Nagyon szerettem a "A földrengés", a "Halloween", a "Lassítsd a szomszédaid", "Inflagranti", "Bixby visszatér", "A fiú buli", "A suli musical", a "Jó zsaru, rossz kutya", valamint az Emmy-re is jelölt "Viszlát, jövőre!" című epizódokat. A "Ki vigyázzon Lilyre?" című rész pedig nem az első, és nem is az utolsó, ahol Phil (és Claire) elnyomják a többi szálat, hogy azokat a néző azonnal elfeledje.

Mindegyik egy egyszerű alaphelyzetből hozta ki a figurákban rejlő legtöbbet. A földrengésben Claire és egy szerelő szorulnak be a házba, feltűnik Borsika is, míg a Halloweenben Claire tökéletesség mániája kerül a középpontba ritka fantasztikus jelmezek társaságában. Majd ismét Claire szállítja a címadó poénunk, ami messze az egész évad legfényesebb csillagaként maradt meg emlékezetünkben. Visszatért Bixby és a nője is, a tavalyi bénázásukat bőven felülmúlva, sőt még Gloria is eljutott odáig, hogy megtanuljon biciklizni, miközben a Dunphy gyerekek "rajtakapják" a szüleik "aközben". A fiú buliban pedig Jay keveredett be az addigra már Pepperré visszaváltozó Borsika és Longinus társaságába. A Jó zsaru, rossz kutya epizódban Phil és Claire szerepet cserélnek, de nagyon nem megy nekik a másik szerepe - a néző legnagyobb örömére, aki sírva röhögi végig az epizódokat. A Viszlát, jövőre! meg azért fontos epizód, mert itt ballag el Alex az általánosból, és szívmelengető pillanatokban sem volt hiány, no meg a humor is a szeren volt (egy bringa átdobásától kezdve a nagy ember a kis medencébe taknyolig).

 

Igazából annál többet tényleg nem lenne szabad vesztegetnem a sorozatra, mint hogy mindenkinek néznie kellene, mert szórakoztató. És minél tovább nyújtom, annál később kezdhetitek el nézni... Szóval rövidre fogom. Mindenki visszatért, én meg tartom, hogy még mindig zseniális a magyar verzió leosztása. Amit negatívumként jegyeznék meg, hogy a retekbe lett Borsikából Pepper? Mert ugye eddig mindig Borsikáztuk, ebben a szezonban is, majd "A fiú buli" előtti résztől kezdve valami degenerált kitalálta, hogy ez túl vicces és lealacsonyodik a magyar ember szintjére, hát bumm, visszaváltoztatták Pepperré. Nálam ez volt egyértelműen a szinkron mélypontja. Viszont még itt sem említettem a neves vendégsztárokat, akik nem kapták meg a megszokott hangjukat...

Nos, itt vagyunk. Ez a befejezés. A Modern család napjaink egyik legjobb szituációs komédia sorozata, telis tele olyan ütős és fenomenális poénokkal, amik mindenki napját képesek feldobni. Én mindig tűkön ülve vártam az újabb részeket. Elég csak Phil Dunphyra gondolni és máris jobb kedve lesz tőle az embernek. Legalábbis velem mindig így van. Amiről még nem beszéltem, hogy Haley szakított Dylannel, amit én az évad egyik "legnagyobb veszteségeként" fogtam fel, de... szerencsére Phil ezt a problémát is alaposan megoldotta. A Modern család jobb, mint valaha, a kötelező napi nézni való és napjaink egyik legjobb sitcomja! A második évad kiütötte az első szezont! 90%Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék