Főoldal

Kellékfeleség

(Just Go with It, 115', 2011)


Ez a film egyszerűen betalált. Jennifer Aniston dögösebb, mint valaha, Adam Sandler meg... Nos, ő igazából centire pontosan azt hozza, amit az utóbbi években. Kissé faragatlan, de iszonyúan szórakoztató humort kínál majd két órán keresztül. Imádom Jennifer Aniston azon filmjét, amiben Benn Stillerrel romantikázik és poénkodik kedvére, de azt hiszem új favoritom van tőle. Jól állt neki ez a szerep. Sokat kellett várni, hogy a személyes kedvenc filmes komikámmal együtt is felbukkanjon - bár Kevin James hiánya nekem fájó, hiába van benne Nicole Kidman.
Danny (Adam Sandler) megrögzött agglegény és jegygyűrű-viselő: a gyűrű ereje óvja meg őt a tartós kapcsolatoktól, és biztosít mindig hihető ürügyet, ha le akar lépni. Ám amikor végre rátalál álmai nőjére (Brooklyn Decker), ki kell valamit találnia, amivel lezárhatja eddigi füllentései sorát. Megkéri a titkárnőjét (Jennifer Aniston) és a gyerekeit, hogy adják ki magukat jövendőbeli ex-családjának.
Egyik hazugság követi a másikat, mígnem egy nagy közös családi utazáson találják magukat Hawaiin. Az önfeledt nyaraláson mindenki igyekszik a kitalált történethez tartani magát, de végül már senki nem tudja, mi igaz, vagy mi nem az.


A Kellékfeleség halál pontosan az a vígjáték volt, amitől nem várt sokat az ember. Sőt, ha jobban belegondolunk nem is kapunk túl sokat, hiszen a sztorihoz nem kell lángelmének lennünk, hogy kitaláljuk. Ezzel máris elvesztett egy nagyon fontos faktort a mozi. Ugyanakkor helyettesíti mindezt fantasztikus figurákkal, akiknek minden megnyilvánulásukkor elkapja a nézőt a röhögőgörcs. Legalábbis én a gyerekekkel végig így voltam - főleg a kislány sikeredett pöpecül. A felnőttek közül a "sidekick" vitt mindent, és a fantörpikus bajos sztorijai. Hogy rajtuk kívül miért érzem jól sikerültnek a mozit? Mert rengeteg kis apró visszatérő poénból épült fel, amik alkalomról alkalomra egyre nagyobbat szóltak, és nem váltak unalmassá, mint ahogy várná azt a néző. Ezt a filmet se a főszereplők színészi játéka teszi lehengerlővé, hanem a mögöttes tartalom és némi kémia, no meg a hazugság áradat.


Nagyon kellemes meglepetés volt, hiszen ez egy amolyan családi komédiaféleség volna, vagy mi szösz, és azoktól nagyon meglepő ez a színvonalú szórakoztatás. De ha azt vesszük, hogy Jennifer Aniston már 42 éves (na neee!), és még soha, egyetlen egy alkalommal ezelőtt sem láttuk ennyire dögösnek, akkor nincs min csodálkoznunk. Valami nagyon működött, pedig volt egy igazán fiatal bombázójuk is. Örülök, hogy megosztották a szerepeket. Jó volt látni némi változást, fejlődést Adam Sandler karakterében, mert ő járta be -meglepő mód- a legnagyobb utat. Mondhatok olyat, hogy szívesen látnék egy spin-off-ot, Eddie karakterére építve? Csak kicsivel kell jobban sikerülnie, mint a botrányos Felhangolvának.

Csörögi István rendezte, Heltai Olga pedig fordította. Több, mint korrekt munka mindkettejük részéről - szintén nem meglepő. A jón ne változass, Kökényessy Ági közel másfél évtized után is elképesztő Aniston, és Csőre is még mindig remek érzékkel hozza Sandler (egy kaptafára menő) figuráit. És most kérek elnézést mindenkitől, de én mégsem őket, vagy Gubás Gabit fogom kiemelni, hanem a két legnagyobb kedvencem. Seszták Szabolcs élete legjobbját hozta. Az a srác egy "állat", és itt most kitombolhatta magát, olyannyira, hogy a szinkron legjobb pontja lett. Komolyan, abszolút zseniális volt a bajor online kecske kereskedő figurájában. Még ilyen szerepet neki sokat! Hermann Lilla lesz a következő kiemeltem és fénypontom, akiről már évek óta mondom, hogy "generációja legjobbja". Nem okozott csalódást, minden elismerésem. Pápai Erika Kidmanje is jó volt. Egyszóval nagyon jól sikerült a szinkron.

A Kellékfeleség egy ritka jól sikerült film. Miközben Hawaii és két bombázója szépségeiben merülhetünk el, a 80 milliós gyártási költségeit több, mint 100 milliós bevételekkel hálálta meg, úgyhogy azt hiszem idén tavasszal a közönségnek is bejött a mozi. Mondjuk, csak alig 7 millióval marad el az Esti mesék mögött, amiben Courtney Cox volt a partnere... De oké, az egy másik téma. A lényeg, hogy a Kellékfeleség egy pozitív meglepetés, aminek simán ott van a helye az idei év legjobb vígjátékai között. És méltán. Örülök, hogy Aniston végre egy olyan filmben domborított, ami tetszett is. Csak így tovább, honey! 79%

Magyarhangok: Csőre Gábor, Kökényessy Ági
További magyarhangok: Gubás Gabi, Seszták Szabolcs, Pápai Erika, Galambos Péter, Gerő Botond, Hermann Lilla, Bodrogi Attila, Orosz Anna, Rosta Sándor, Madai Gábor,Györgyi Anna, Spilák Klára, Vadász Bea, Vándor Éva, Peller Anna, Lázár Erika, Nádorfi Krisztina
Msz: Heltai Olga
Sz.R.: Csörögi IstvánHozzászólások:
Oldalanként
FMP - Misi 2011.07.06 16:48:10
Hmm... kíváncsivá tettél...

Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék