Főoldal

Shrekből az Angyal

(Shrek the Halls, 20', 2007)

Az idei karácsony nem mulhat el Shrek nélkül. És ami azt illeti, mi jobban jártunk, mint az Amerikaiak, mert náluk még novemberben volt látható az ABC csatornáján a karácsonyi eposz. Mi pedig pont szenteste élvezhettük a hagymaogre és Szamár el nem állós szófosását, természetesen Gesztesi Karcsival, Kerekes Józseffel, Für Anikóval no meg Selmeczi Roland macska hangjával.
Mint már az imént is felsoroltam a mozfilmekben megszokott hangos magyarok szolgáltatták itt is a "talpalávalót". Nem elfelejthető, hogy itt is legalább olyan zsenialitással, odaadással és profizmussal szólaltatták meg kedvenc figuráinkat. Persze nem csak ők tértek vissza, de mivel az ő kölkeikről beszélünk, ezért elengedhetetlen, hogy megemlítsük őket.

Shrek, a nagy kedvenc most ismét visszatért, ám ezúttal nem egy egészestés filmben láthatjuk viszont, hanem rövid időre bepillanthatunk az otthonába a karácsonyi ünnepek közeledtével. Kedvenceink most is, mint mindig mulatságos helyzetekbe keverednek és szívet melengető párbeszédeket folytatnak, s természetesen az összes eddigi szereplő is kivétel nélkül felbukkan. A mindössze félórás film Shrek és Fiona karácsonyi készülődését, és az ünnepet mutatja be - amolyan ogre-módra.

A történet jópofa, a megvalósítás szokás szerint gyönyörű, míg a poénok a helyükön. Egyetlen egy probléma volt ezzel a pofás karácsonyi mesével, a hossza. Elképesztően rövid mivolta, sokban befolyásolta, minőségbeli élvezethetőségét. Nem jött össze, rímekről ennyit, a következőbekezdéstő, újra rendben a helyen.

Szinkronilag, mindenki visszatért, aki a filmekben közreműködött. Gesztesi rímekbe szedte a Karcsit, Kerekesnek be nem állt a Józsija, Für pedig édesen mély hangján kívánt boldog Anikót mindenkinek. Méziként ismét Bolba Tamás préstelte ki magából a hangot, de a családhoz tartozik még sok-sok mókás figura. És Selmeczi "a csizmás" Roland.

Történt itt nem túl sok minden, és reklám sűrűbben volt, mint kellett volna, de az apró blokkok nagyon szórakoztatóak voltak. Erre mondják, hogy sok jó poén kishelyen is megfér. És ezúttal legalább voltak Szamár csemetéi is, meg drága neje és a kis ogrek és a vén Ogreapó is benézett. Mókás pillanat, dühkitörések és a karácsony lényege mind megelevendett ebben a röpke huszacska percecskében, mi megadatott Shrek-ékkel, idén, karácsonykor. Ezúton kíván Shrek nevében az Ajánló, Boldog karácsonyt, mindenkinek!


Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék