Főoldal

Shrek 2

(Shrek 2, 105', 2004)
És a folytatás előtt négy nappal, itt a foytatás! Persze, nem a legújabb epizód a zöld ogre kalandjaiból, de azért mégis csak folytatás. Itt van most még zöldebb és még több kaland várja, s egy új barát no meg a számtalan régi cimbora és a szőke herceg... várjunk csak. Ő nem is őt várja. Csapjunk is bele, kerek erdő közepébe...

Ezt a személyes élményeimmel kezdem. Az első rész nálam sokadszorra is ütött, és nagy szerencsém, hogy még a második rész előtt láttam. Na, azt meg pokolian vártam, hogy végre moziba kerüljön a folytatása. Megnéztem és nekem sokkal jobban bejött, mint az első rész. Aztán másodszor is ütött. A harmadikról nem is beszélve. Képzelhetitek mennyire várom már a csütörtököt. Bizony, már csak négyet kell aludni, hogy moziba kerüljön a Harmadik Shrek! Te megnézed? Mi jövő héten irunk róla!

Visszatértek a kedvenc karaktereink. Mellékszereplőkre tessék gondolni, úgy mint a Mézeskalács-ember és Pinokkió is. Rajtuk kívül új karakterből is akad jócskán. Úgy mint Jótündér anya, Szőke (herceg), vagy éppen a Király vagy Királynő, nem beszélve az ellenállhatatlan szemű Csizmás Kandúrról. Sztori vázolás, melyben Shrek találkozik Fiona szüleivel és a Jó tündér fiának a trónra pályázik és ehhez el kell tenni láb alól Shrek-et.

A tűzokádó sárkány és a gonosz Farquaad nagyúr legyőzése után Shrek, a zöld öklű öldöklő, mindenki kedvenc ogréja ezúttal élete legkeményebb diójával szembesül: el kell fogadtatnia magát apósával és anyósával. A nászutat követően Shreket és Fionát meghívás várja a lány szüleitől Túl az Óperencián birodalmába. Felkerekednek hát a levakarhatatlan Szamárral, hogy kilépjenek az ünneplő tömeg elé, csakhogy Túl az Óperencián még senki nem tudja, hogy a királylány a varázslat megtörtével kissé másképp változott meg. Harold, a király bizony másképpen képzelte lánya jövőjét - és a sajátját is. És itt lép a képbe a varázslatos hatalmú Jótündér, az "elbűvölő" Szőke Herceg, no meg a legendás bérgyilkos, Csizmás Kandúr.

A filmben rengeteg sok a paródiás elem. Kiparodizálják a Pókember-t (Fiona és Shrek csókjánál), A gyűrűk ura-t, Beverly Hills-i zsaru-t (Szamár a pálmafák között az "autó"ban, amiben egyébként Eddie Murphy tündökölt). Vagy éppen a mission:impossible (mikor Pinokkió le Tomcrúzozza magát, hogy kiszabadítsa Shrekéket).
A csizmás kandúr óriási, megható szemei a filmtörténelem legmegindítóbb pillanatai. Azokért a szemekért az ember sok mindenre képes lenne, bárkit képes lenne meghatni. A nem poénos humorforrások közül tutira ez viszi a prímet. Egyszerűen több, mint tökéletes. Persze az egész Csizmás kandúr jelenség brutális.
 
Szamár: Senki sem mondta, hogy jogom van hallgatni!
Shrek: Szamár, jogod az van, de képességed az nincs hozzá!

Többek között engedjétek meg, hogy kiemeljem a "Hol van a hősöm?" című nagy sikerű sláger magyar változatát. Persze itt csak az ének Zakaráis Éva érdeme, az alatta lévő képekért a Dreamworks animátorainak buksijára jár egy kis dícséret, hiszen az a jelenet az egyik kedvencem a második részből. Beindul az akció, egy felejthetetlen dal szól alatta, és az izgalom a tetőfokára hág.

A szinkron az előző részhez hasonló: Gesztesi Károly, Kerekes József és Für Anikó. Az újak közül kiemelkedik Selmeczi Roland (Csizmás kandúr - Smallville, 24), akinek nagyon megy a spanyol akcentus, pontosabban stílus. A jótündér hangja és a jótündér énekhangja is a szintén Smallville-s Zakariás Éva, akinek nagyon szép a hangja. Harsány Gábor volt a Király, Hámori Ildikó pedig a Királynő.

A tévés változatról csak annyit, hogy a Tv2 ezúttal nem barmolta el a rekámokat, mindkettőt a lehető legjobb helyre rakta. A második reklámot például pont oda rakták, mikor Shrek beront Fionához és azt mondja "Álj!" és jön a reklám. Ez szerintem egy abszolút brilliáns húzás volt.
Még néhánynap és a mozikba a Harmadik Shrek! Addig türelem és nézzétek meg újra és újra az első kettőt, mert ezek bizony alap filmek. Én, sosem unom meg őket!Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék