Főoldal

Volt

(Bolt, 90', 2008)


2008-ban két kiemelkedő animációs mozival szembesülhettek a nézők. Az egyik Oscar-t nyert, a másik pedig frenetikus humorával hódította meg a nézőket. Utóbbi eme cikk tárgyát is képezi. 2008. 22-ik legsikeresebb filmje pedig jön, lát és győz. Csalódásra okunk nincs, egy abszolút imádnivaló másfél órás filmet kapunk, ahol a főszereplő sem kutya -csak eb-, de a mellékszereplők dominálhatnak.
Egy szuperkutya élete csupa kaland, veszély és intrika, legalábbis amíg forog a kamera. Amikor Voltot, a népszerű sorozat sztárját véletlenül New Yorkba küldik egy szállítmánnyal, kezdetét veszi az igazi kaland, mégpedig élete legnagyobbja: utazás az országon keresztül, hogy visszajusson gazdájához, Pennyhez. Útitársa két furcsa szerzet: egy kidobott házimacska, Mici és a tv-függő hörcsög, T-Rex. A nem mindennapi út során pedig Volt lassan rájön, nem is kellenek szuperképességek, hogy hős legyen az ember, vagyis a kutya.

Nem én lennék, ha nem fektettem volna néhány alapelvárást a filmmel szemben -főleg annak Disney's mivoltának köszönhetően. A történetben semmi meglepő nem volt, előálltak a klisékkel, de mindehhez olyan szereplőket találtak, akik csont nélkül elbírták vinni a hátukon ezt a nagy terhet. És a teher alatt a szórakoztatást értem. Volt egy-két dolog, ami nem igazán volt világos a számomra, de az álomvilágban élő kutya road movieja közben megtanult rendes eb lenni ötlete érdekes volt.

Ciki, ha azt mondom, hogy a galambok csaltak legtöbbször mosolyt az arcomra? Nem mintha T-Rex-nek nem sikerült volna ugyanez, legalább annyiszor, csak hát ő mégis csak főszereplő. Penny figurája is bejött, és legyen akármennyire ciki, én baromi szívesen néznék egy ilyen kaliberű sorozatot. Bár azért a csütörtök este 8 óra, Amerikában brutálisan erős túlzás.

Bolt: Rékasi Károly, Détár Enikó (cica). Családias szinkron, nem? Míg Rékasit öröm volt hallgatni a kutya szerepében, Détár Enikő hangja távolról sem olyan kellemes, viszont megszokható volt. Kálloy-Molnár Péter parádézott, mint mindig főleg a pufók állatok bőrében. De a szinkron külön errősége, hogy a főszereplők mellett a mellékszereplők is mind-mind egy szálig parádéztak, és még egy dal is magyarul csendült fel.

Én nagyon jól szórakoztam. A Volt pontosan azt nyújtotta, amit szerettem volna tőle, és bezony a 2008-as animációs mezőnyből úgy emelkedik ki, hogy nem a legviccesebb volt, és nem is egy Pixar film. Valahogy a Volt-nak sikerült megtalálnia az aranyközéputat, és ezzel sikerült meggyőznie. Ami tuti, hogy nem egyszer néző film született, és végre egy újabb Disney-film vált kedvencé. Ej, de rég nem is volt már ilyesmire példa... 95%


Magyarhangok: Rékasi Károly, Détár Enikó, Kálloy-Molnár Péter, Lux Ádám, Náray Erika, Lippai László, Csuja Imre,
Sz.R.: Rehorovszky Béla
A szinkron a Universal Pictures megbízásából Aktív Kommunikációs Kft. Czigány Judit műtermében készült 2009-ben.Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék