Főoldal

Táncoló talpak

(Happy feet, 108', 2006)

Ezek a talpak mindenkit táncra perdítenek! Hogy miért? Mert táncolni jó, és a pingvinek még énekelve is szolgálják fel a jó hangulatot. Fantörpikusan tökéletes animációs film, megérte a Warnernek annyit várnia az első számítógép animációs filmjére!
Eljött a párválasztás időszaka. Memphis még a költéskor elejtette egy a kis Topi tojását, aki így hang nélkül, de fantasztikus tánctudással született. Egy igazi őstehetség. Csak kár, hogy a fajtájuk dallal hódítja meg szíve hölgyét. Mikor Topi első szerelmének igyekszik vallomást tenni, akkor mindenki ráébred, hogy ez a pingvin bizony: botfülü. Számára innentől nincs esély a szerelemre, vagy mégis? Bizony ám, szerencsénkre ez a kis pingvin még a jég hátán is megél!

Számtalan kaland és küzdelem vár rá, míg falkája elismeri és meghódíthatja a nagyon nagy Ő-t. A dalt tánccal -és némi segítséggel- pótolja, és ha kell, mindenkit megment a nagy veszélyektől. Idegenekkel harcol, madarak és más vizi lények üldözik, míg ő csak hű csatlósaival próbálja megtanítani mindenkinek a táncot és élvezni az életet.

A sztori nem eget rengető, bár animációs filmnek tökéletes - főleg, most a nagy pingvin korszakban. Legkésőbb a Madagaszkár óta tudjuk, hogy a pingvinek igenis viccesek, és az ő életük sem piskóta. Halakra vadásznak, de mit tehetnek, ha a hal eltűnik? A válasz egyszerű, Topi miután száműzik maguk közül kideríti és elmegy az idegenekhez, kis híján meghal, de szerencsére pingvin bajtársai kitartanak mellette. Egy darabig.

Karakterek. Nem hiszitek? Pedig vannak. A nagy dumás Ramón (Robin Williams) viszi a prímet.

Becsapom magam. Nézz oda. Hol? Áááá

És még számtalan nagy beszólással a film legvicesebb figurája. Topi, a kis topogásával tutira igazi egyéniség. Remekül táncol, még Flatney-t is lenyomja. A szülők is édesek, de nem olyan csodásak, mint Gloria, az istennő. Tényleg az. Szóval vannak, de nem részletezem, inkább nézzétek meg a filmet!

A szinkron is egész kellemesre sikeredett. Először Harsányi Bencét kicsit buzisnak éreztem, aztán megszoktam. Huszárik Katát már ezer éve nem hallottam, ő még mindig csodás. Szabó-Sipos Barna is hozta a formáját, akárcsak Pápai Erika -mint a szülők. Aztán volt itt még Ujlaki Dénes, Kiss Erika, Lux Ádám. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy nem csak az eredeti változat van tele nagy nevekkel (Elijah Wood, Britany Muprhy, Robbin Williams,  Hugh Jackman, Nicole Kidman, Anthony LaPalagia, Hugo Weaving).

Egy különlegesen szeretnivaló, mulatságos és végtelenül édes pingvin és az ő nagyszerű története elvenedik meg a fimvásznon, több mint 100 percben. Perdüljön mindenki táncra! A jelszó: Pingvin táncra fel!Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék