Főoldal

8 őrült éjszaka

(Adam Sandler's Eight Crazy Nights, 73', 2002) 


Nem is tudom mikor láttam először, de jó néhány éve megvan már az biztos. Emlékszem, hogy elkönyveltem egy szeretnivaló kis filmnek, amit láttam talán kétszer még annak idején, de azóta nem. Most megnéztem és megint azt éreztem, hogy ez egy fantasztikus történet. Igen, van benne egy kis tündérpor, és igen klisé tengerben úszik, de mégis valahogy más, mint a legtöbb rajzfilm. Mai viszonylatban meg talán egy kicsivel a "kora előtt" járt. Ráadásul még a zenei betétei is bejöttek. Ez se mindennapi.

Adam Sandler humorát mindenki jól ismeri. Nos, ezúttal ugyanazt kapjuk, mespékelve némi animációs körítéssel - a szarvasok miatt. Mégis egy karácsonyi film, ami első ránézésre talán megint egy újabb ünnepi témájú alkotás, de valójában ez a film a karakterfejlődésről szól. Azt mutatja be, hogy egy-egy tragédia milyen hatással lehet egy jónak induló ember életére. És ebből a szempontból egészen félelmetes. Meg persze azért is, hogy vajon hány esélyt kell valakinek adni, hogy beváltsa a hozzáfűzött reményeket. Szóval a legkevésbé sem a kisebbek számára készült rajzfilm, mert rettentő komoly a mondanivalója. Ez árad minden képkockájából és persze a humorából is - ami mondjuk távolról sem egy McFarlane-szint, de azért kellően mulattató. Sok jó ötlet foglalt helyet benne.

Hozzám valamiért nagyon közeláll ez a mozi. Mondhatni talán megérint valahol, mert olyan Davey figurája, akivé talán mi magunk, önszántunkból nem akarunk vállni. De igazából ő sem akart. A pálfordulásos részt éreztem én hirtelennek, de ezt leszámítva a film korrekt mederben és tempóban folyt. Megjárta a "poklot" és a "mennyeket" is, bár mondom utóbbit nagyon hirtelen. A vége ebből a szempontból nem is tetszett, de mint már mondtam tele van jó ötletekkel és igyekeztek kitölteni a játékidőt.

A szinkronja az mesés volt. Ez a rövid véleményem róla. Csőre Gábor előtt továbbra is emelem kalapom, mert ennyi szereplőt és ennyire különböző hangon megszólaltatni bizony nem lehetett könnyű dolog. Igazából ez a film úgyis az ő játékán, vagy hangjain múlott, úgyhogy maximálisan elégedett lehetek a szinkronjával. Én nagyon szeretem, de ahogy hallottam nem vagyok vele egyedül.

Szeretem a jó filmeket, és még jobban imádom a jó animációs történeteket. Itt most ilyesmivel volt dolgunk, remek megvalósítással, időnknét fájó humorral, szenzációs szinkronnal, jellemfejlődésekkel. Ebből a szempontból a 2002-es év egyik csúcspontja volt - animációs szempontból mindenképp- ez a film. Szórakoztatónak találom, amit időről időre jó érzés előkapni. Van benne szeretet, meg minden olyan dolog, ami miatt a család jókat tud szórakozni rajta. Azt hiszem ennyi időnként elég. Ha szereted Sandler humorát, akkor ezt se hagyd ki! 80%
Davey, a harminchárom éves vagány bíróság elé kerül némi éjszakai randalírozásért. Közmunkára ítélik, amit a helyi ifjúsági kosárlabdaliga segédbírójaként kell letöltenie. Davey úgy gondolja, könnyen megúszta a dolgot, amíg meg nem ismeri a manófejű főbírót, Whiteyt. A profi főbíró nehezen viseli a pancser Davey tevékenységét, olyannyira, hogy egy idő után Davey inkább a börtönbe kívánkozna. De aztán megpillantja élete nagy szerelmét, a gyönyörű Jennifert.


Magyarhangok: Csőre Gábor
További magyarhangok: Agócs Judit, Kassai Károly, Baráth István, Rosta Sándor, Kerekes József, Áron László, F. Nagy Zoltán, Szűcs Balázs, Tamási Nikolett
Msz: Móré Annamária
Sz.R.: Dezsőffyrajz Katalin
Warner Home Video - Mafilm Audio Kft.Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék