Főoldal

Elveszettek földje

(Land of the Lost, 95', 2009) 

Igen, Will Ferrellben igazán nehéz csalódni. A filmmel kapcsolatban nekem egyből A kezdet kezdete ugrott be, ami nem tetszett, így hetekig, majd hónapokig halogattam ennek a megnézését. Kiderült, hogy óriási baklövés volt. Hogy miért? Mert ez már annyira szar, hogy istenkirály! Viccet félretéve ez a film úgy igazán képes hangulatot teremteni abszurdizmusával, dínós poénjaival és így a Terra Nova hajnalán bizony ez üt majomemberestül, gyíkemberestül. A három ily módon fontos elemében pedig "klasszikus" történetek elevenedhetnek meg az avatatlanszemeknek.
Cserfes asszisztensnőjével, Holly-val (Anna Friel) és egy nagyszájú túlélő specialistával (Danny McBride) az oldalán az Elveszettek Földjén találja magát, ahol fegyvertelenül, megkérdőjelezhető képességekkel és nem túl sok gógyival felvértezve kell szembeszállniuk portyázó dinoszauruszokkal és más elképesztő teremtményekkel ebben a kalandos komédiában, amely garantált szórakozást nyújt az egész családnak.

Van egy olyan érzésem, hogy hatalmas vitákat fog kiváltani ez a cikk, ugyanis két fajta ember létezik ebben a kérdésben: Van egyszer az, aki imádja, mert annyira őrült és nem normális, hogy az már fáj, és van az, aki ki nem állhatja mert annyira gagyi és bölcsiseknek való. Mindkét oldalon rengeteg érvet tudnánk felsorakoztatni kezdve a jelmezektől a speciális effekteken át egészen a történetig, beleértve a film humorát, de úgy érzem egyszerűen felesleges, mert valamiért ezek a "matiné elemek" mind működnek és ha jó hangulatban kapják el az embert akkor kegyetlenül széjjel tudja röhögni magát rajta. Tipikusan olyan film, amit vagy egy laza és esős - esetünkben havas- vasárnap délután kell megnézni, vagy összecsődíteni a haverbagázst és hadd szóljon a sörözés közepette a féktelen poéndömping. Mindkét esetben a hatás magáért beszél.

Remélem tiszta voltam, hogy nem kell minden idők legjobb időutazós-dínós filmjére számítani, sem pedig egy Jurassic Park-ra, de azért valljuk be, ez humorilag, mégha időnként a gagyi irányába is merészkedett el azért nagyon rendben volt. A főszereplők telitalálatok voltak, legalábbis nekem sikerült elmerülnöm Anna Friel bájában, igaz már nem először (Halottnak a csók). Ferrell pedig pontosan ugyanazt hozta amit ettől a komikától már eddigis megszokhattunk egy szerethető lúzer volt, aki a végén a legdögösebb nővel lép le még akkoris, ha... És persze ott volt nekünk minden idők leglúzerebb baseballozója (Egyszer fent...), aki továbbra is idióta és tapló és félelmetesen nagy kedvenc.

Földi Tamás kaphat egy piros pontot, amit momentán a legkevésbé sem esik nehezemre kiosztani. Kerekes József - Ferrell ketős úgy tűnik állandósulni látszik az utóbbi években, ennek örülök, mert mindketten kellően őrültek. Aztán itt van a Halottnak a csók imádnivaló bombázója, aki Németh Kriszta helyett Zakariás Évit kapta és egy rossz szavam nem lehet így sem a választáshoz. Kimagaslóan pazarnak tűnt. Király Attila McBridgeként pedig ahogy várni lehetett odatette magát, mégha nem is volt olyan zökkenőmentes a kettesük, mint amilyennek tűnik. A szinkronja nálam mindenképpen plussz pontokat ér.

Szórakoztató, agymenés, olyan igazi kikapcsoló film. Van benne humor, meg biztos karakterek is és románc is, de szerintem a kutya nem foglalkozik azokkal, meg a sztorival. Aki ezt megnézi az vagy Anna miatt tesz így, vagy a dínók érdeklik. Szerintem csalódni nem fognak, még a zombis gyíkemberekben sem pedig azok... Igazán jópofa film, én remekül szórakoztam rajta. Megéri azt a száz percet, amibe fáj a nézőnek. Jó szereposztás, jó szinkron, őrült film a köbön! 70%Magyarhangok: Kerekes József, Zakariás Éva, Király Attila
További magyarhangok: Balázsy Gyula, Imre István, Komáromi Xavér, Pekár Adrienn, Bogdán Gergő
Msz: Szojka László
Sz.R.: Földi Tamás
Universal Pictures Hungary - Active Kommunikációs Kft., Márkus László műtermében készült 2009-ben.Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék