Főoldal

Better with You

Igen, pontosan ezt a fajta humort hiányoltam az idei sitcom felhozatalból. Ebben megvolt minden, és még többkamerás is. Pedig ettől féltem a leginkább, hogy majd ez fogja a legkevésbé beváltan ia hozzáfűzött reményeket, de mivel szerencsére ilyenjeim nem voltak így egyértelműen letartol. Ebbe a sorozatba már jutott olyan figura, akit ha meglátsz rögtön elfog a röhögőgörcs, és még azt is hajlandó vagy elfelejteni, hogy ez egy párkapcsolatos sorozat. És perszehogy a Jóbarátok/Joey írója jegyzi!


Az ABC sitcom szerdájának legújabb tagja méltán foglalta el itt méltó helyét. Hisz családi, bár nem abban az értelmében, mint A semmi közepén, vagy a Modern család, sokkal inkább a Született szinglik szintjén. Csak bizonyos szempontból jobb nála - hisz ez több kamerás, azokat meg én imádom. Akárcsak az előbb említett kettőnél itt is villámgyorsan reppent el a 20 perc és nagyon sokszor sikerült hangosan felnevetnem. Egyértelmű, és nem is lehet vitába szállni vele, hogy idén ez a legjobb sitcom.

Adott három pár, akik különböző szinteken járnak a kapcsolatukban. A szülők már 35 éve unalmas házasok. Majd a lányuk, akik 16 éves kora óta van együtt a szerelmével - ez 9 évet jelent, hiába tűnik minden szereplője már igencsak harminc felettinek-, valamint a kishugica, aki 4 évvel fiatalabb nála, két hónapja van együtt a pasijával és máris friggyre készül lépni vele. Ezen a nővérke persze kiakad és kismilliószor felcsendül a legjobb network tévés ivósjáték. Ennyi lenne a sztori, és az első részben a hugica mutatja be hőn szeretett családjának az új választottát, és lesz még benne egy csavar is csak, hogy totális legyen a kiakadás. Pilot szintjén zseniálisan aknázták ki a benne rejlő lehetőségeket és én hosszabb távon is bízom a sorozat minőségében.

Ami mindennél fontosabb, hogy olyan főcíme volt neki, ami az egyes jelenetek közötti váltásnál is felhasznált elemekből épült fel. Magyarán bejött. Fényképszerű volt, mint amikor beültök egy ilyen automatába és készítettek magatokról néhány képet. A humora viszont teljesen tipikus, kihasználja azokat a helyzeteket, hozzáállásokat, felfogásokat, amiket az adott szitucáióban mindenki, így nincs benne semmi újszerű, viszont mégis van benne valami, ami megfog.

Mit is vallok, hogy mi a jó sitcom titka? Á, igen, a karakterek. Itt van Casey, aki zseniálisan hozza szinte kottára pontosan azt az eltúlzott, művies, már-már Joey-szerű tökfilkót, mint ami egy ilyen sorozatba való. Nekem leginkább neki köszönhetően jött be a sorozat. A nővérke, aggódó, a hugica meg kicsit felelőtlen, és a nővér pasija meg próbál bevágódni a szülőknél és megjátsza magát. A szülők viszont teljesen "életuntak" már, viszont bennük pontosan ezért van óriási potenciál. Bőven van ott dolog, amit ki lehet hangsúlyozni, amire építeni lehet. Nem bánnám, ha élnének is a felmerülő lehetőségekkel.

Azt kell, hogy mondjam hiába a CBS szállítja a legsikeresebb sitcomokat, hiába az NBC csütörtöki blokkja egyben a legjobb, az ABC egy olyan szerda esti repertoárt hozott össze, amelyik négyből négy nézőssel rendelkezik és amelyek mindegyik ott van a legnagyobb kedvencek között. Félreértés ne essék ez nem egy új Modern család, ez csak egy új Shana Goldberg-Meehan sorozat, és végre újra minőségi humorral, remek szereposztással és pazar hangulattal ajándékoz meg. Igen, nem is lehet kérdéses, hogy a Better with You felkerül a heti sitcomblokkomba, mert egyszerűen ott a helye. 90%


Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék