Főoldal

Falling Skies
(2011 június-????, TNT, 13. rész)

Kevés "amerikaibb" sorozat van a Falling Skies-nál (Éghasadás). És még kevesebb mellett tartottam ki volna ennyi ideig. Miért is húztam le ezt az öt évet minden idők egyik legkiábrándítóbb sorozatával? Állítólag valami Spielberges istállóból érkezett Carter dokival a főszerepben. De az egyetlen, amely a nagy múltú rendezőre emlékeztetett az csupán a Világok harcás lezárása volt a szériának. Abban pedig mind egyetértünk, hogy ez mit jelent.


Nincs még egy olyan sorozat a világon, mint a Falling skies. 42 esélyt nem szokás csak úgy osztogatni a semmiért, és Spielberg neve ide, Noah Wyle a főszerepben oda, bizony ez a 4 évad alatt egyszer sem igazán szolgált rá ilyen szintű bizalomra. Akkor mi lehet mégis az oka annak, hogy hétről-hétre folyamatosan visszatértem? Magam sem tudom, de az biztos, hogy nem a kiváló írásának köszönheti. De talán nem is a kreatív képi megoldásainak, bár az kétségtelen, hogy nagy vonzó tényezője a szériának.


Talán nincs még egy olyan sorozat, amelynek annyi esélyt adtam volna az évek során, mint az Éghasadásnak. Ő pedig sorra nem akar élni a lehetőségekkel, mégis az alapja olyan, amiért nem vagyok képes feladni a reménnyel. A harmatgyenge első évadot egy közepes második követte, amit egy gyalázatos harmadikkal folytattak, hogy eljussunk oda, ahol egy elképesztően ígéretes negyedik évad tanúi lehetünk. De tudjátok mi a különbség valóság és képzelet között? Én sem, de az biztos, hogy az elvárások sosem fognak találkozni ezzel a sorozattal.


-Falling skies 3. évad premier-

Az első évad csalódását hamar elmosta a második évadban felbukkanó hihetetlen fejlődés. Az új írók rájöttek, hogy kell a családi dráma, de talán mégsem ezt az irányt kellene eröltetni, hiszen ez egyike az utolsó dolgoknak, amik a nézőket érdeklik egy posztapokaliptikus, idegenek által megszállt világból. Ennek fényében pedig a harmadik évad folytatni látszik a második által kikövezetett utat és a viszonylag minimális családi szál mellett sokkal nagyobb hangsúlyt fektet a körülöttük lévő világra. És ez jó.


Falling skies 2x01-02.

Talán Noah Wyle idegenlényekkel küzdős, posztapokaliptikus sorozata az új irói gárda miatt felnőtt ahhoz a szinthez, amelyre mindig is vártuk. Legalábbis a szezon premier sokkal bíztatóbb volt, mint az első évad legjobb részei együtt, de mégsem mondanám azt, hogy teljesen le vagyok nyűgőzve. Tetszettek azok az "újítások", amiket az új írók felvázoltak, néhány "örökölt" csattanó feloldása már kevésbé volt ennyire nyerő húzás, de a végére csak kikerekítettek belőel valamicskét.A Trónok harca lesz az év sorozata... Nagyjából júniusig (tehát épp lefut az első évada), mikor is érkezik a TNT és Steven Spielberg idei nyári bombája a FALLING SKIES. Ez pedig minden eséllyel az év sorozata lesz... míg be nem mutatják a Terra Novát?


Úgy tűnik beindul a gépezet - ami jó, lévén, hogy az HBO is már orrvérzéssel nyomja a Trónok harcát. A két sorozat egymásnak ugyan nem, de első ránézésre az "Év sorozata" címért mégis egymásnak feszülhet.


Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék