Partyra fel!

(Party Down, 2009)

Ejj, ez a Rob Thomas fickó egy percet sem pihen. Itt is van a Partira fel! című sorozat, mely egy partiszervízről szól. Meg a vágyakról, színészkedési álmokról. De mindez smafu, hiszen sitcom. Akarom mondani mindez a kutyát se. Ellenben azzal a ténnyel, hogy a VERONICA MARS SZTÁRJAI VENDÉGESKEDNEK BENNE. Na ezért nézendő!

Már az első pillanatokban belopja magát a nézői szívekbe, hiszen azok a nyitómondatok és az a nyitó jelenet tökéletesen lefedik mindazt, amire a Party Down nézői számíthatnak.

Az első rész a Willow Canyon-i Lakosok Éves Partijával kezdődik. Az átlagemberek közé bekeveredett egykori és jelenlegi színész reménységű partyszervízesek történetét meséli el, a 4 kreátort is felvonultató agymenés. Mert tényleg az. De előbb az alkotókról. John Enbom (Veronica Mars, Sarah Connor) és Dan Etheridge (Veronica Mars producer) mellett ott van a nagyágyú Rob Thomas, aki a közkedvelt tinifigurájának műsorról való levétele után lekezdett dolgozni a szérián, és a nagy meglepetés, Paul Rudd. Igen, ő még mindig az a komikus Mike fiú, aki megannyi Apatow produkcióból nőtte ki magát. Ha lehet így fogalmazni. Pedig Ken Marino szerepe eredetileg az övé volt.

A figurák alapból érdekesek. Itt van a sörreklámos srác -"Most már jó a hangulat?"-, aztán a főnök, aki majd egyszer a jövőben szeretne egy svédasztalos franchise-t nyitni. Nekik közös a múltjuk. Aztán itt van a nagy színész reménység -egykori Dick-, aki a lányok szívét elrabolja a rendezvényeken. A nagy öreg nőci, aki megannyi mellék/fő szerepből lehet ismerős (Glee, Két pasi meg egy kicsi, Boston Legal). Rajtuk kívül itt van a férjjel rendelkező komika -ő Lizzy Caplan megformálásában dobogtatja meg a férfi szíveket. Kötelező jelleggel a zenegépek mögött tipikus kocka külsejű srác, aki Dicket szivatja. Nagyjából ők alkotják a kemény magot.

Három atom jelenet volt a bevezető részben. Az egyik, mikor Ryan Hansen leborotválta a szemöldökét az átverés miatt, aztán mikor Ken Mariano félre érthető tevékenységet folytatott a fürdőszobában, és persze a korona, Enrico Colantoni pucér medence ugrása.

Miután ellőttem minden nagyobb poént ejtsünk néhány szót a humorára. Kábeles humora van. Ez persze cseppet sem meglepő, főleg mivel a Starz nevű amerikai csatornán fut. De ez megnyilvánul a poénjaiban is, és a tempójában egyaránt. És ez a szerencséje. Nagyon jól áll a Party Down-nak ez a fajta stílus! A poénok sokáig fájnak, és az előző bekezdés poénjai pedig földön fetrengéseket idéztek elő nálam. Némelyik nem is egyszer.

Fantasztikus szereposztás, nagyszerű poénok. A Party Down az a sorozat, amelyiket nézni AKAROD. És nem csak a bevezetőmbeli dolgok miatt. Hanem mert tényleg ütős a cucc. Szórakoztató, egy rész bevizsgálására mindenképpen érdemes. Évadossal majd jövünk valamikor a nyár folyamán. 96%